Tanja Miščević o rezoluciji Evropskog parlamenta: Rezultat pogrešne percepcije i fokusa na jedno pitanje 1Tanja Miščević Foto: Zoran Mrđa/Fonet

Tanja Miščević ministarka za evrospke integracije smatra da je rezolucija, koju je danas usvojio Evropski parlament, rezultat pogrešne percepcije i fokusa na samo jedno pitanje, a to su sankcije prema Ruskoj Federaciji.

„Rezolucija Evropskog paralemnta je rezultat pogrešne precepcije koja se odnosi pre svega na fokusiranje na samo jedno pitanje. To jedno pitanje jeeste usklađivanje u procentima sa spoljno-političkim stavovima EU i to mnogo konketnije restrikivne mera ili da prevedem sankcije prema Ruskoj federaciji“, rekla je Miščević pred novinarima, a prenela televizija N1.

Ona je to navela novinarima u Strazburu odgovarajući na pitanje N1 o percepciji Srbije u EU i šteti posle usvajanja ove rezolucije.

Evropski parlament u Strazburu usvojio je rezoluciju da pristupni pregovori sa Srbijom treba da napreduju samo ukoliko Beograd podrži sankcije Rusiji i napravi znatan progres u reformama. Takođe, evroposlanici su podržali i da fondovi EU za Srbiju budu uslovljeni na isti način.

Kako je objavljeno na sajtu Evropskog parlamenta, nikakve alternative ne bi trebalo da zamene proširenje, i takođe treba reformisati proces donošenja odluka u pristupnom procesu i nove članice prihvatati kvalifikovanom većinom umesto jednoglasnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.