Tela SE neće tolerisati pritiske na lokalnu vlast i kriminal 1

Komitet za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope odlučio je da održi sednicu u Beogradu, 7. februara, nakon što su i predstavnici drugih zemalja pokazali interesovanje za pritiske na lokalnu vlast u Srbiji.

Izlaganje gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića na Kongresu Saveta Evrope o pritiscima vladajuće SNS na nezavisne gradove u Srbiji, ali i inicijativa koju su on i gradonačelnik Paraćina Saša Paunović uputili tokom sastanka u Istambulu u junu ove godine, navelo je Komitet da sledeće zasedanje organizuje baš u našoj zemlji kako bi se detaljnije upoznali sa situacijom na nivou lokalne vlasti.

Izlaganje gradonačelnika Šapca propraćeno je podrškom brojnih kolega iz drugih zemalja i njihovim interesovanjem za dalji razvoj situacije.

Andreas Gasner, jedan od delegata iz Nemačke, poručio je tokom debate da se svi navodi koje je Zelenović izneo moraju ozbiljno ispitati, te da je zato važna saradnja predstavnika lokalnih vlasti iz cele Evrope i neophodna podrška Kongresa.

– Pritisci na lokalnu vlast i gradonačelnik ne smeju se tolerisati, posebno ne ako ima sumnji da na aktivnosti koje su povezane sa kriminalom. To je poruka koju moramo da pošaljemo sa ovog skupa, poručio je Gasper.

I druge kolege iz zemalja u razvoju, koje su se susretale sa sličnim problemima, zahvalile su Zelenoviću što je imao hrabrosti da javno i glasno govori o konkretnim slučajevima, ali i pruži otpor svim pritiscima.

Komitet za monitoring će do sednice u Beogradu pregledati dokumenta o konkretnim problemima sa kojima se susreću odbornici i gradske uprave nezavisnih lokalnih vlasti, a koje i list Danas objavljuje u serijalima.

Nebojša Zelenović ocenio je za Danas da je to veliki korak i da sada ostaje da se pripreme svi potrebni izveštaji i da se dokaže ono što je predstavljeno u Strazburu.

– Ja ću se postarati svim snagama da ova tema koju sam otvorio zajedno sa Sašom Paunovićem bude na dnevnom redu u Beogradu i da se svi dokazi koje smo prikupili ozbiljno razmatraju, naveo je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je ove nedelje održao govor na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu u okviru debate „Gradonačelnici pod pritiskom“ gde je istakao da predstavnici republičke vlasti, predvođene SNS-om, pokušavaju da potkupe, obmanjuju i ucenjuju odbornike lokalnih vlasti kako bi preuzeli kontrolu na svim nivoima uprave.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Tela SE neće tolerisati pritiske na lokalnu vlast i kriminal”

  1. Bravo za Šabac. Potomci su to slavnih stradalnika !!! Nisu ih izneverili. Konačno neka nada da ponovo i ponovo i ponovo.osvojimo slobodu, istinu i pravdu !!! Demokratiju, ne fašizam.

  2. ali to jeste način da se ne zaboravi kako funkcioniše republička vlast. U Nišu je na čelnu poziciju seo postavljenik za gradonačelnika iz redova SNSa. Svi smo mogli da pratimo kako mu se Vučić povišenim tonom obraća pred kamerama u udarnim tv vestima. Prošao je lošije od dežurnog krivca, postavljenika vršioca dužnosti direktora republičkog preduzeća Puteva Srbije. Kako beogradski SNSovci pritiskaju SNSovce sa lokala videli smo na primeru niškog gradskog parlamenta. Nedostajao je koji sat do uvođenja prinudne uprave gradu jer brojni odbornici SNSa nisu bili spremni da izglasaju poklanjanje niškog aerodroma ministarstvu za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu, ali pronađen je način da se svi disciplinuju… Kada ovakav pritisak trpe članovi SNS, šta da očekuju njihovi neistomišljenici?

  3. U Nišu je na čelnu poziciju seo postavljenik za gradonačelnika iz redova SNSa. Svi smo mogli da pratimo kako mu se Vučić povišenim tonom obraća pred kamerama u udarnim tv vestima. Prošao je lošije od dežurnog krivca, postavljenika vršioca dužnosti direktora republičkog preduzeća Puteva Srbije. Kako beogradski SNSovci pritiskaju SNSovce sa lokala videli smo na primeru niškog gradskog parlamenta. Nedostajao je koji sat do uvođenja prinudne uprave gradu jer brojni odbornici SNSa nisu bili spremni da izglasaju poklanjanje niškog aerodroma ministarstvu za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu, ali pronađen je način da se svi disciplinuju…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.