Tepić: Brojni dokazi o vezama porodice Vučić sa Zvonkom Veselinovićem 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lagao kada je rekao da nije u kontaktu sa kontroverznim biznismenom sa Kosova Zvonkom Veselinovićem, i pokazala fotografije koje, kako je rekla, ukazuju na bliske veze porodice Vučić sa njim.

Tepić je podsetila na svoje ranije tvrdnje da predsednik Vučić nije prisluškivan, već da je upao na mere legalnog prisluškivanja zbog, kako je rekla, kontakata sa sumnjivim licima, među kojima je i Zvonko Veselinović.

“Dan nakon moje poslednje konferencije, Vučić je pokušao da demantuje svoje veze sa Zvonkom Veselinovićem, i upleo se gore nego pile u sopstvene kučine. Vučić zna jako dobro ko je Zvonko Veselinović, i zna koliko duguje Zvonku Veselinović, i sada pokušava da se iz toga izvuče“, rekla je Tepić.

Dodala je da poseduje brojne dokaze o najdirektnijoj vezi porodice Vučić sa Zvonkom Veselinovićem, u prvom redu sa predsednikovim bratom Andrejem Vučićem.

Potpredsednica SSP prvo je pokazala fotorafiju koji je BIRN objavio fotografiju iz 2014. godine, na kojoj se vide Andrej Vulić i Zvonko Veselinović u prostorijama firme Inviktus medija (Invictus Media).

„Ispostavilo se da je SNS upravo firmi Invikrus platila više od sedam miliona dinara i to prikrila“, kazala je Tepić.

Zatim je pokazala još jednu fotografiju, koju je ranije objavio KRIK, a na kojoj se vide Veselinović i Andrej Vučić u društvu osobe za koju tvrdi da je Goran Bojović, zaposlen u Zavodu za izradu novčanica i član Upravnog odbora SDPR-a.

„Da stvar bude zanimljivija, nakon ovog susreta ovog trojca, u ćerka firmi SDPR-a – Bezbednosno složeni sistemi – za direktora je izabran Ognjen Oliverić, koga su pominjali mediji, i koji je redovan u delegacijama Aleksandra Vučića. Uvidom u APR jasno i hronološki poslagali smo nekoliko ključnih stvari. U isto vreme kada Andrej Vučić, Zvonko Veselinović i Goran Bojović, koji donosi odluke o izbori direktora u ćerka firmi SDPR-a, sede na Kopaoniku, a pre toga u firmi Inviktus, ovaj čovek Ognjen Oliverić biva postavljen za direktora ćerka firme SDPR-a. On je u ovom vremenu suvksasnik firme Inviktus medija“, ukazala je Tepić.

Potpredsednica SSP kaže da je reč o neskrivenom ortakluku, te da se slobodno može zaključiti da je Veselinović platio kampanju SNS, 2014. godine, preko firme Inviktus medija.

„Možemo vrlo lako da zaključimo da su njegovi prijatelji izabrani za direktore državnih firmi za trgovinu oružjem i da je to još jedna nagrada za dug koju bratija Vučić ima prema Veselinoviću“, kazala je Tepić.

Tepić: Mali da preda ključeve stanova u Bugarskoj novinarima koji su to otkrili kao što je obećao

Tepić je pozvala danas ministra finansija Sinišu Malog da „uruči ključeve svojih stanova u Bugakoj novinarima koji su ih otkrili“, navodeći i da je „sve više napredovao u državnoj službi što se više bavio sumnjivim poslovima i varao jer je to izgleda referenca za uspeh u ovoj vlasti“.

„Podsetiću vas da sam ranije pitala Malog kada će novinarima ‘Krika’ da uruči ključeve od svoja 24 stana u Bugarskoj jer ih, je, 2015. godine kada su to otkrili, napao da lažu a onda im je rekao – ako ikad dokažu da je bio vlasnik tih stanova on će im odmah uručiti ključeve. Vreme je za zvanični poziv novinarima da ih dobiju“, rekla je Tepić, na konferenciji za novinare, govoreći o „Panamskim papirima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari