Tepić i Aleksić ušli u RIK: Imamo puno dokaza, pišu se prigovori (VIDEO) 1Foto: Screenshot/N1

Nosioci liste koalicije „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ušli su u zgradu Republičke izborne komisije (RIK) kako bi, kako su rekli, predali dokaze da su izbori pokradeni.

„Ušli smo kao narodni poslanici do RIK, koja je drugostepeni organ za Gradsku izbornu komisiju, jer ne smemo da priznamo beogradske izbore ukradene, zloupotrebom zakona, preseljenjem ljudi iz drugih država. Imamo primer da ministar iz druge države glasa. Došli smo da predamo dokaze, imamo ih još, pišu se prigovori. Ostaćemo ovde kao poslanici. Miroslav Aleksić i ja ostajemo duže vreme i zapoočinjemo štrajk glađu“, rekla je Marinika Tepić, koja se nalazi u RIK-u.

Kako je Marinika Tepić ispričala za N1, poslanici sa liste Srbija protiv nasilja nalaze se u svojim prostorijama, pošto im je skrenuta oažnja da ne mogu da budu u prostorijama RIK-a.

„Važno je da smo Aleksić i ja doneli brojne dokaze o krađi izbora u Beogradu, prevari glasača, pokušaju krađe izborne volje, uvoza fantomskih birača iz susednih država od kojih su se neki prvi put našli u Beogradu, nisu ni znali gde da odu, zato smo imali slučaj Arena. Vidite kako organizovano dovoze ljude iz inostranstva, da glasaju iz druge države kako će živeti građani Beograda. To nema nigde. Ja sam pitala predsednika RIK kako je moguće da ministar druge države glasa kako će da žive Beograđani“, rekla je ona.

Protest je početo oko 18 časova u organizaciji koalicije okupljene pod nazivom „Srbija protiv nasilja“, koja osporava rezultate beogradskih izbora.

Veliki broj građana se skupio i okružio zgradu RIK-a i uzvikuju parole kao što su: „lopovi, lopovi“ i „izdaja“.

Nosioci ove liste Marinika Tepić i Miroslav Aleksić najavili su štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora.

Oni su, takođe, najavili da ostaju u zgradi RIK-a dok se ova situacija ne reši.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari