Tepić: Još 60 miliona evra ide u džep Igoru Žeželju (VIDEO) 1Foto: Screenshot/N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da je na osnovu novog ugovora potpisanog između Telekoma i Vajrles medija, država vlasniku „Kurira“ Igoru Žeželju dala 60 miliona evra.

Tepić je kazala novinarima ispred zgrade Ministarstva finansija da je taj ugovor potpisao ministar finansija Siniša Mali 11. februara ove godine i ocenila je da se ugovor „već može nazvati pljačkom godine“.

Ona je rekla da u ugovoru stoji da je reč o „izradi implementacije i održavanje centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru“.

Prema njenim rečima, time se nameće pitanje „kome to treba“ kao i „zar nisu obračunavane plate pre dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića na vlast“.

Tepić je upitala „ko je zapravo gazda Žeželju“, navodeći da su ugovorom Žeželju dati podaci gradjana iz javnog sektora i da su oni, kako je kazala, „pod pritiscima Srpske napredne stranke da glasaju“.

„Ugovor se dodeljuje grupi ponuđača koju čine Telekom Srbija i Vajrles media d.o.o. Ima još nekoliko podizvodjača, koji se mogu smatrati minornim izvršiocima posla a šlag naravno ide nosiocima posla – Telekomu i Žeželju. Medju tim podizvodjačima su opet ćerka-firma Telekoma, MTS sistemi Srbije, Atos i Kaming kompjuter fima i Atos, koju sam vrlo često sretala u ugovorima sa Asekom“, rekla je Tepić.

Ona je podsetila da je u avgustu 2020. godine iznela podatak da je o poslovima Telekoma sa Žeželjem u vrednosti od 38 miliona evra i dodala da je to za dve godine blizu 100 miliona evra gradjana Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari