Marinika Tepić: Nećemo ići na konsultacije o novoj vladi 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i nositeljka liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić izjavila je danas da ta opoziciona koalicija neće ići na konsultacije o novoj vladi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„On je propustio priliku da posle toliko obraćanja u lice, što u Narodnoj skupštini, što na ranijim konsultacijama učini nešto za svoju zemlju, a ne kada ga narod više neće onda odluči da menja narod“,
poručila je Tepić za N1.

Ona je dodala da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ poziv za konsultacije dobila za 4. mart u 11.15.

Tepić je navela da su se godinama trudili da objasne, upute, da kažu – poštujte preporuke ODIHR, više od polovine Srbije ne glasa za vašu vlast, uvažite i njihove predstavnike, opozicija je takođe institucija.

„Pokušali smo na razne načine, ali oni se bandoglavo drže svoje odluke da su nesmenjivi, tako da nema svrhe komunicirati sa institucijama ili sa njima, možda bi se nešto promenilo da su razgovori dostupni javnosti. Sve je obesmislio (Vučić), razorio, rasporene su nam institucije i mi sad idemo nekim drugim putem, jedini koji nam je preostao“, rekla je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari