Tepić: Telekom do 9. decembra da objavi detalje ugovora sa Igorom Žeželjom ili krivične prijave (VIDEO) 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je direktora Telekoma Predraga Ćulibrka da do 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, objavi krovni ugovor i sve anekse sporazuma sa kako je rekla „privatnikom Igorom Žeželjem“ o kupovini lista Kurir, navodeći da će u suprotnom, podneti „seriju krivičnih prijava zbog tog koruptivnog posla“.

Ona je na konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije upozorila da su prošla tri meseca kako je od Saveta za borbu protiv korupcije zatražila da se „izjasni o poslu državnog Telekoma i privatnika Igora Žeželja“, kojim je po njenim rečima, Žeželj dobio 38 miliona evra građana Srbije.

„Još pre tri meseca sam svim članovima Saveta za borbu protiv korupcije poslala primerak ugovora izmedju Telekoma i Žeželja, i tri meseca su iz Saveta najavljivali da će se izjasniti o poslu kojim su Žeželj i Srpska napredna stranka zacementirali medijski mrak u Srbiji“, kazala je potpredsednica SSP.

Navela je da od članova Saveta za borbu protiv korupcije ne očekuje da bilo koga osude već da „rade svoj posao za koje primaju nadoknadu od gradjana Srbije“.

„Od Saveta očekujem da se izjasni da li je posao izmedju Telekoma i Igor Žeželja bio koruptivan, da li je Žeželj ‘ni za šta’ dobio 38 miliona evra, da li je članovima Saveta neko pretio ili ih ućutkao a ako jeste, očekujem da kažu koji su to ljudi činili. Mogu da razumem da ste se uplašili ali onda časno podnesite ostavku kao što je uradio premijerkin brat Igor Brnabić u kompaniji Aseko“, kazala je Marinika Tepić.

Dodala je da od Saveta za borbu protiv korupcije očekuje da će se „pozabaviti“ i slučajem kompanije u kojoj je direktor bio Igor Brnabić a čiji se prihod po njenim rečima, ustostručio od kad je Ana Brnabić postala ministarka a potom i premijerka.

„Aseko je dobijao milijarde od Vlade Srbije, ministarstava…Samo pre nekoliko meseci, ministar finansija Siniša Mali dao je toj kompaniji 313 miliona dinara dok je v.d. direktora EPS Milorad Grčić dodelio Aseku 20 miliona evra za dve godine. Tražićemo da se taj novac vrati u budžet a da Mali, Grčić i ostali odgovaraju“, kazala je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari