Tepić u Skupštini: Od kad se tužilac Nenad Stefanović bori protiv korupcije, „mi se udavismo u korupciji" 1Foto: Stranka slobode i pravde

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je na današnjoj sednici Skupštine Srbije da pomoći pravosuđu nema sve dok se ne uvede posebna tužilačka policija, na čemu ta stranka insistira već tri godine.

Ona je istakla da od kad se tužilac Nenad Stefanović bori protiv korupcije, „mi se udavismo u korupciji, a on će, izgleda, u novcu“

„Zato vam je sva vaša priča o depolitizaciji pravosuđa trula“, poručila je Tepić.

Prema njenim rečima, ceo grad priča da više stotina hiljada evra tužioca Nenada Stefanovića vodi poreklo i od donedavnog prvog čoveka u Beogradu za ozakonjenje nelegalnih objekata i istaknutog funkcionera SNS Nemanje Stajića.

Kako je objasnila, Stajić na taj način obezbeđuje da ga nijedna bitnija istraga ne sustigne.

„Ono što nije priča, nego što znamo, jeste da je Stefanović vršio pritisak na tužioce da ‘smire’ istragu o pranju novca građevinskog investitora Branka Stanojevića, vlasnika građevinske grupacije BS Investment group, govoreći da mu majka tamo radi“, kazala je Tepić.

Ona je istakla da je istraga protiv Stanojevića pokrenuta zbog gradnje hotela na Bulevaru revolucije, koji je gradio novcem dvojice švajcarskih državljana i uz fiktivne fakture prebacivao sebi novac, odnosno zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica u sticaju sa pranjem novca.

Tepić je napomenula da je Stefanović sprovodio pritisak na tužioce i zbog knjigovodstvene firme STF Glori, koja radi za te građevinske investitore, čija je vlasnica Slavica Stefanović, za koju „upućeni tvrde da je majka tužioca Stefanovića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari