Teško ali neophodno: Na dnevnom redu saradnja opozicije u Zrenjaninu i Srbiji 1Fotpo: M.P./ Danas

Za neki vid saradnje, makar tehničke u kontroli biračkih mesta i čuvanju izborne volje građana, spremna je opozicija u Zrenjaninu.

Ovo se čulo na sinoć održanoj tribini u Zrenjaninu, u organizaciji Građanskog preokreta.

U debati o saradnji opozicije pod nazivom “Od želje do stvarnosti” učestvovao je veći broj predstavnika opozicionih stranaka i udruženja.

„Spremi na saradnju ali oprezni, jer čak i na tom polju je bilo loših iskustava iz prošlosti, zbog kojih postoji doza međusobnog nepoverenja. Zaključak je i da su ideološke razlike značajne, pa je stvaranje jedne izborne liste nerealno na parlamentarnim izborima ali bi možda moglo da se dogodi na lokalnim izborima“, navode organizatori skupa.

Ocenjeno je i da je Srbija za vreme vladavine Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke vraćena u situaciju kada se treba boriti za elementarne slobode, i da je to u nekim aspektima i gore nego što je bilo devedesetih tokom vladavine Slobodana Miloševića.

Na skupu u Klubu Zona, između ostalih, govorili su Aleksandar Marton iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, Mirjana Grujić iz Nove Demokratske stranke Srbije, Aleksandar Korovljev iz Dosta je bilo, Jovica Radić iz Demokratske stranke, Sonja Pernat iz Stranke slobode i pravde, Branislav Grubački iz Novog optimizma, Branislav Ivin iz Građanskog preokreta.

Nešto ranije, ovog meseca, opozicione stranke u ovom gradu dogovorile su da zajednički kontrolišu predstojeće izbore na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou.

Dogovor su postigle stranke i organizacije Dveri, Dosta je bilo, Zavetnici, Zeleno-levi front, LSV-Vojvođani, Novi DSS, POKS, SDS, Stranka slobode i pravde i blok ”Da vratimo život u Zrenjanin”, kao i Građanski preokret, Kreni-promeni i PUF.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari