"Nikolić Vučiću samo štetu može naneti": Šešelj iznenađen Vučićevom najavom povratka Tomislava Nikolića, za Radovanovića to nema preteranu težinu 1foto FoNet/Nenad Ðorđević

Najava Aleksandra Vučića da će Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije i Srpske napredne stranke, učestvovati u narednoj kampanji ove stranke, za predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja je negativno iznenađenje.

Šešelj, čiji je tokom svojih radikalskih dana Nikolić bio najbliži saradnik, kaže da Vučiću učešće Nikolića u kampanji može samo da šteti.

“Iznenadila me ta najava Vučiućeva, jer ne vidim šta bi mu u kampanji mogao doprineti Tomislav Nikolić. On je toliko kompromitovan da mu samo štetu može naneti”, kaže Šešelj.

Prvi čovek radikala navodi niz spornih delova Nikolićeve biografije, između ostalog i to da i dalje živi u predsedničkoj vili.

"Nikolić Vučiću samo štetu može naneti": Šešelj iznenađen Vučićevom najavom povratka Tomislava Nikolića, za Radovanovića to nema preteranu težinu 2
foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

“Kako će u kampanju sa njim kad cela Srbije zna da je Tomislav Nikolić nosilac lažne fakultetske i master diplome? Kako će u kampanju sa njim kad Tomislav Nikolić još živi u predsedničkoj palati koju nije napustio od kako mu je istekao mandat? Kako će s Tomislavom Nikolićem kada je izgradio tri kuće na levoj obali Save gde je apsolutno zabranjena svaka gradnja? Ne razumem taj postupak, ali eto Vučić je to uradio i njemu će štetu naneti, neće meni”, poručuje Šešelj.

Politički konsultant Dušan Lj. Milenković smatra ovu najavu jednim u nizu, kako kaže, indikatora da su Vučićeve politike koje pokrivaju desničarske segmente doživele potpuni fijasko.

“Vraćanje Tomislava Nikolića je još jedan u nizu indikatora da su Vučićeve politike koje pokrivaju desničarske segmente doživele potpuni fijasko, i da mu je kredibiliteta kod desno orijentisanih birača u vrtoglavom padu. Zato se jedino bavi diskreditovanjem desničara i pokušajima da ojača svoju poziciju na desnoj strani”, kaže Milenković.

"Nikolić Vučiću samo štetu može naneti": Šešelj iznenađen Vučićevom najavom povratka Tomislava Nikolića, za Radovanovića to nema preteranu težinu 3
Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Radovanović, predsednik Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana, ovoj najavi ne pridaje veliki značaj.

“Mislim da je to još jedna u nizu najava, za dnevnu upotrebu koja neće imati nikakvu realnu težinu u samoj kampanji, s obzirom da Nikolić nije politički aktivan od 2017. godine, te samim tim njegova upotrebna vrednost praktično ni ne postoji”, smatra Radovanović.

Naš sagovornik dodaje da ovakve kampanje koje dolaze iz kuhinje SNS dolaze svake sedmice, samo što neke, navodi, traju duže, a neke kraće.

"Nikolić Vučiću samo štetu može naneti": Šešelj iznenađen Vučićevom najavom povratka Tomislava Nikolića, za Radovanovića to nema preteranu težinu 4
Aleksandar Radovanovic; foto PSG

”Ko se danas seća Pokreta za državu koji je nedeljama ispunjavao naslovne strane svih medija, najavljivan kao veliko ujedinjene svih stranaka koje podržavaju vlast, pa i nekih iz opozicije, a od toga na kraju nije bilo ništa i danas je potpuno zaboravljen. To je bilo pre manje od šest meseci”, ukazuje Radovanović.

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić je tokom obeležavanja petnaestogodišnjice stranke okupljenima poslao pozdrave od Tomislava Nikolića, i poručio da će ovog puta zajednički učestvovati u podršci SNS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari