Trideseti protest "1 od 5 miliona" u Beogradu 29. juna (MAPA ŠETNJE) 1Foto: 1 od 5 miliona

Trideseti protest #1od5miliona u Beogradu biće održan u subotu, 29. juna sa početkom u 19 časova.

Kod Terazijske česme građanima će se obratiti student i jedan od organizatora protesta Srđan Marković, bivši aktivista „Otpora“ Srđan Milivojević i uhapšeni odbornik u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović.

Trideseti protest "1 od 5 miliona" u Beogradu 29. juna (MAPA ŠETNJE) 2
Foto: 1 od 5 miliona

Na protestu #1od5miliona studenti će pročitati pismo Uroša Janjića, mladića koji je prošle nedelje izboden u Nišu zbog majice koju je nosio.

Time udruženje #1od5miliona želi da ukaže na problem rastuće netolerancije i fašizma u društvu, ali i da pruži podršku napadnutom mladiću.

Protestna kolona će se kretati od Terazijske česme do trga Nikole Pašića, potom kroz Dečansku i Nušićevu ulicu do Politike, odakle će se kroz Svetogorsku uputiti do zgrade Radio Televizije Srbije (RTS).

„Nakon šest meseci borbe, napadi, pritisci i zastrašivanja na sve one koji drugačije misle nisu prestali. Vlast nastavlja da medijski linčuje, vrši represiju, i nasilje nad neistomišljenicima, a to nas motiviše da budemo i ostanemo na ulicama. Režimu poručujemo da nas neće uplašiti, jer se mi borimo za nešto što ne može da se kupi – za slobodu!“, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari