Trifunović: Rekli su mi da mi više nije pao na pamet protest 1Foto: twitter

Začepi! Sad ću da te izudaram!, tako mi je pretio policajac koji me je prvo udario po ruci, izbio iz ruke telefon, a kada sam se sagnuo da ga uzmem, gurnuo na zemlju po kojoj me je posle vukao do neke njive pored puta – prepričava za Danas Željko Trifunović, aktivista Lokalnog fronta iza Valjeva, kojeg je tamošnja policija uhapsila pre tri dana, jer je hteo da na trasi kojom je trebalo da prođe predsednik Srbije postavi transparent sa natpisom: „Nisi dobrodošao“.

Ispod te poruke bila je slika ministra odbrane Nebojše Stefanovića i njegovog preminulog oca Branka Stefanovića, sa ciljem skretanja pažnje predsedniku i javnosti na velike probleme fabrike Krušik i „nezakonito izvlačenje novca iz ove fabrike“.

Trifunović kaže da su mu po dolasku na mesto gde je hteo da postavi transparent odmah prišla dva policajca, rekavši da ne sme tu da bude.

– Rekao sam im, u redu, gde mogu da stanem, a oni su me uputili na drugo mesto. Krenuo sam na to mesto, a posle saznao od ljudi koji su bili prisutni da su policajci dok sam odlazio primili naređenje da me privedu. Onda su me sustigli, jedan od njih me je udario po ruci i izbio telefon, iako sam rekao da ne snimam nikoga već proveravam propuštene pozive. I tada je, da tako kažemo, taj loš policajac počeo sa maltretiranjem. Uzeo mi je telefon, gurnuo na zemlju vukao, vređao me i vikao na mene. Onda mi je stavio lisice koje je jako stegao, a na moje žaljenje da me boli, opet je počeo da viče i preti mi. Posle je došao džip, ubacili su me u njega i odvezli do mesta gde se nalazio foto-reporter Adam Radosavljević takođe sa lisicama. Bio sam zaprepašćen jer je on, inače član NUNS, došao samo da fotografiše događaj. Njemu su oduzeli opremu za fotografisanje. Sačekali smo maricu u koju su nas ubacili. Uključili su sirenu i jako brzo vozili, tako da smo se tumbali po toj marici sve do policijske stanice u Valjevu – priča Trifunović.

Trifunović: Rekli su mi da mi više nije pao na pamet protest 2

Prema njegovim rečima, tamo su im najpre rekli da su privedeni, dali im da potpišu jedan papir, da bi im posle dva sata čekanja saopštili da su, ipak, uhapšeni i da će biti sprovedeni do tužilaštva, insistirajući da potpišu neki drugi papir.

– Kada sam odbio da potpišem taj drugi papir, policajci su pobesneli, govorili da mi više nikada ne padne na pamet da protestujem, vikali su sve vreme i bili jako neprijatni… Iako ja to nisam tražio, pre tužilaštva su me odvezli do Urgentnog centra, gde je doktor ustanovio da imam podlive i rane od lisica. Ono što se posle dogodilo bilo je užasno jer nas je na ulazu u tužilaštvo dočekala lokalna televizija, koja je snimala kako nas izvode iz marice, sa lisicama, kao da smo najveći kriminalci. Nažalost, moja porodica je tako i saznala da sam uhapšen… – kaže Željko Trifunović.

Kako dodaje, bez obzira na svo zaštrašivanje, pretnje i nasilje nastaviće i dalje da se bori za svoje selo, grad i državu, svidelo se to nekome ili ne.

– Postupanje režima mi samo govori da radim u najboljem interesu Krušika, Valjeva i Srbije, a protiv njih koji za jednu večeru potroše dvogodišnji budžet prosečne porodice u Valjevu – zaključuje Željko Trifunović.

Odbornik LF: Tražio sam osudu nasilja

Ljubomir Radović, odbornik LF u Skupštini grada Valjevo, kaže za Danas da je na jučerašnjoj sednici grada zahtevao od predsedništva skupštine Valjeva, članova gradskog veća i odbornika da jasno osude ovakvo nasilje.

– Usledio je šovinistički napad i na moju malenkost od strane odbornika SNS-a, kao i vređanje i omalovažavanje aktivista a i samog Lokalnog fronta Valjevo sa skupštinske govornice, što je predsednica skupštine Snežana Rakić samo nemo posmatrala, reagujući samo opomenama upućenim meni – kaže Radović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Trifunović: Rekli su mi da mi više nije pao na pamet protest”

  1. Ko dosad nije shvatio kako treba odgovoriti na silu koju koristi režim? Problem je, međutim, što svi misle kako će neko drugi da se aktivira a ja mogu da sedim na sofi, grickam kokice i gledam predstavu na TV-u. E, pa, rođaci, ako mislite da ću ja, koji imam dobar standard i život, da se angažujem za vas, onda se se malo zafrknuli.
    Ustajte, bre, šta čekate?!

  2. Svaka podrška gos’n Trifunoviću. Svom snagom protiv radikalskog isprdka i svih parazita u njegovom okruženju. Sve je to hohštaplersko-huliganska bagra čiji je vođa hulja, a jedini cilj lagodan život na račun sirotinje.

  3. Polako ali sigrno, ako esenesovci ovako nastave, a hoće verovatno i žešće jer njihov „Vožd“ sve više gubi tlo pod nogama, stiže vreme za opšti narodni ustanak na miran način masovnim demonstracijama u BG -kao kada je rušen bivši Vučićev „gazda“ kod koga je bio ministar u njegovoj vladi, Slobodan Milošević! Ako je Sloba pao, pa vlajda je moguće srušti i ovog mangupa?
    Doviđenja u maju u Beogradu na rušenju Vučića i njegove kriminalne bande!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.