Tripić: Sramna izjava ministarke Kuburović 1Foto: FoNet/_Aleksandar Levajković

Potpredsednica Demokratske stranke Tamara Tripić izjavila je danas da je „sramna izjava ministarke Nele Kuburović da je ispunjen cilj Zakona o sprečavanju nasilja u porodici postizanjem multisektorske saradnje“.

Zakon nije donet da bi ministarstva vežbala kako da međusobno sarađuju, već da se stane na put nasilju, ocenila je Tripić u pisanoj izjavi.

Ona je podsetila da je samo u ova četiri meseca ubijeno više od 16 žena i poslednji je trenutak da se država alarmira i utvrdi uzroke i eventualne posledice nečinjenja ili neadekvatnog činjenja njenih predstavnika.

Uznemiruje opuštenost ministarke i zadovoljstvo u trenutku kada modrice i crne statistike preplavljuju naslovnice medija, istakla je Tripić.

Tripić je dodala da u „državi u kojoj žene po pravilu ubijaju partneri koje su već prijavljivani za nasilje, neukusno je i drsko izjaviti da ste zadovoljni primenom zakona jer sektori sada sarađuju.“

Ona je pozvala ministarku Kuburović da se javno izvini svim žrtvama koje i danas trpe nasilje, porodicama ubijenih žena i počne da radi posao u interesu građanki i građana, a ne saradnje i druženja sa drugim ministarstvima, navodi se u saopštenju DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari