Tviteraš poziva na okupljanje ispred Skupštine za odbranu Kosova 1Kossev

Tviteraš koji se predstavlja kao „Samodejo“ pozvao je preko ove društvene mreže, ali i u pozivu sa svoje privatne dži mejl adrese upućenom medijima, na protestno okupljanje ispred zgrade Narodne skupštine u Beogradu, 2. februara kada je najavljena sednica o francusko-nemačkom planu za Kosovo.

Iza tog profila je Miloš Uskoković iz Niša koji se predstavlja kao opozicioni aktivista, a glavna zabeležena aktivnost na ovoj mreži mu je pravljenje takozvanih spejsova, uživo diskusija na ovoj mreži, gde mu je težinu davalo učešće Borisa Tadića, lidera SDS i bivšeg predsednika Srbije, kao i kako se tvrdi, Vuka Jeremića, lidera Narodne stranke.

U svojstvu „tviteraša, autora Tviter „Spejsova“ i političkog aktiviste“, objavio je 12. januara kolumnu – lični stav, na portalu Kossev, u kojoj je izneo kritike na račun dela opozicije koji predvodi Dragan Đilas.

U pozivu koji je poslao za protest, bez svog imena, i koji deli na svom tviter nalogu „samodejo“ Usković navodi da „skup ispred Narodne skupstine organizuju građani“, te da su ti građani u čije ime poziva „okupljeni oko ideje zastite nasih legitimnih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji“.

Poziva i narodne poslanike da se pridruže skupu, a kaže da će uputiti zahtev poslanicima da ne podrže potpisivanje „francusko-nemačkog sporazuma“ za Kosovo.

Upitan da li je skup prijavljen MUP-u, Uskoković odgovara u prvom licu množine „upravo smo na putu da to uradimo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari