U Ambasadi SAD u Prištini sve spremno za današnji okrugli sto o formiranju ZSO 1foto: Printscreen/Twitter/U.S. Embassy Pristina

Ambasadar Sjedinjenih Američkih Država u Prištini objavila je na Tviteru da je sve spremno za današnji sastanak o Zajednici srpskih opština, odnosno, kako su je nazvali, Zajednici opština sa srpskom većinom na Kosovu.

„Ovog jutra u Ambasadi SAD u Prištini održaće se sastanak o Zajednici opština sa srpskom većinom na Kosovu. Radujemo se što ćemo čuti promišljene perspektive od različitih grupa lidera civilnog društva, vladinih zvaničnika i političkih lidera“, navodi se u tvitu.

Na fotografiji iz sale ambasade se vidi četrdesetak stolica na kojima će se danas naći predstavnici političkih stranaka, nevladinog sektora, kao i vladinog sektora, kako iz albanske, tako i iz srpske zajednice.

Predstavnika će imati i kabinet kosovske predsednice Vjose Osmani i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, a na stolicama će se naći i ministri Nenada Rašić i Donika Gervala.

Sastanku će prisustvovati i parlamentarne, kao i vanparlamentarne političke grupacije poput Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, ali i Građanska inicijativa „Srpski opstanak“. Poznato je i da će predstavnika imati NVO „Nova društvena inicijativa“ iz Severne Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari