U Briselu danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine o upotrebi dinara na Kosovu 1Printskrin Instagram/Petar Petković

U Briselu se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine o odluci Centralne banke Kosova o platnom prometu dinarom, odnosno zabrani upotrebe dinara na KiM.

Delegaciju Beograda predvodiće glavni pregovarač Petar Petković, koji je i direktor vladine Kancelarije za KiM, a delegaciju iz Prištine glavni pregovarač Besnik Bisljimi, koji je i zamenik premjera Kosova.

Specijalni izaslanik EU za dijalog  Miroslav Lajčak nedavno je najavljujući razgovore za danas  izrazio nadu da će strane uspeti da prevaziđu preostale razlike, piše Kosovo online.

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući utiske od prethodne sedmice, podsetio da je o dinaru razgovarao prošlog ponedeljka sa glavnim pregovaračima. Ocenio je da je sastanak bio koristan, ali da je neophodno da se razgovori nastave.

„Nedelja pred Uskršnju pauzu bila je kratka, ali intenzivna. U ponedeljak sam ugostio glavne pregovarače Kosova, zamenika premijera Bislimija, i Srbije, direktora Petkovića, u Briselu kako bismo nastavili naše razgovore o pronalaženju izvodljivog rešenja za ljude na koje utiče odluka Centralne banke Kosova. Sve u svemu, bio je to koristan sastanak“. ocenio je Lajčak.

Obe strane su, navodi, imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove.

„Na kraju smo zaključili da će biti potreban još jedan sastanak. Dve strane će se ove nedelje vratiti u Brisel i nadam se da ćemo u četvrtak uspeti da premostimo preostalu razliku“, poručio je Lajčak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari