U četvrtak novi protest „Užice protiv nasilja“ 1Foto: Privatna arhiva

Novi protest „Užice protiv nasilja“ održaće se ispred užičke skupštine u četvrtak, 8. juna od 19 časova.

Na okupljanje je pozvao Organizacioni odbor tog protesta, koga čine predstavnici Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Zeleno-levog fronta.

Odbor u pozivu navodi da „vlast nastavlja da ignoriše opravdane zahteve građana i, umesto da smiruje situaciju, zaoštrava sukob“.

„Umesto da ukinu rijaliti programe, što je jedan od zahteva građana, oni ukidaju školu i šalju decu da prevremeni raspust, jer ne mogu da kontrolišu eksploziju nasilja u školskim ustanovama, ni pored policijskih snaga koje su u njima rasporedili, kao još jednu pogrešnu meru“.

„Sve što živimo je“, navodi se, „eskalacija i posledica njihove dugogodišnje bezumne politike u svim sferama društva“.

„Bahato su zaboravli najvažniju premisu, a to je da po zakonu ONI  služe narodu i ONI treba da čuju glas naroda, a ne obratno“, ističe se, uz rečenicu Abarahama Linkolna da „možete da lažete sve ljude neko vreme ili neke ljude sve vreme, ali ne možete da lažete sve ljude sve vreme. “

„Zato, dođite da pokažemo da želimo promene zbog opstanka našeg društva, inače uskoro nećemo imati šta da branimo, da pružimo podršku protestima u Beogradu i ohrabrimo naše sugrađane da nam se pridruže u većem broju i pobede strah, jer i oni misle isto“, zaključuje se u pozivu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari