U emisiji "Reč na reč" Rakić (DS) i Đurić (SNS) u klinču, voditelj apelovao da se strasti smire 1Foto: RTS/Screenshot

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić poručila je večeras, u zajedničkom gostovanju na Radio televiziji Srbije, poslanici Srpske napredne stranke Neveni Đurić da prestane da „iznosi apsolutne laži“, a Đurić je često pominjala predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa navodeći i da je on „pravi gazda Rakić“.

Prva emisija pred predstojeće izbore „Reč na reč“, kojoj su učestvovali i predstavnici pokreta Dosta je bilo i Socijalističke partije Srbije (SPS), obeležila je rasprava Rakić i Đurić, tako da je voditelj Zoran Stanojević više puta pozivao da se „smire strasti bar na trenutak“ i ne iznose uvrede.

Rakić je, govoreći na ponuđenu temu – „Institucije koje kontrolišu ravnopravnost izbornih uslova“, rekla da „u društvu u kojem vlada organizovani kriminal nije moguće organizovati slobodne izbore“.

„Nikad se u istoriji Srbije nije desilo da ljudi koji su u vrhu vlasti ovako otvoreno sarađuju sa kriminalcima, kao što je to danas u Srbiji. Građanima su otete sve slobode, glasaju pod pritiskom“, naglasila je Rakić, kojoj je uzvratila Đurić rečima da joj je „očito idol Marinika Tepić“.

Takođe je rekla da se se Rakić druži sa Đilasom i Tepić, a da su oni „bliski kriminalim grupama“, na šta je Rakić žustro odgovorila – mada su se njihove reči mešale da se baš i nije najbolje moglo razumeti šta tačno govore – da je to „sramotna laž i uvreda“.

„Pa što ga ne uhapsite onda“, Rakić je upitala Nevenu Đurić, koja je pokazivala neke fotografije, uprkos upozorenju voditelja da to nije dozvoljeno, da bi zatim pokušao: „Molim da se zaustavimo ovde i vratimo na temu“.

Rakić je rekla i da „vlast neće nikad pristati na slobodne izbore jer bi za njih to značilo odlazak u zatvor“, na šta je Đurić odgovorila: „Da li ste pomenuli da ćete izaći na ulice ako vam neki izborni uslovi ne budu ispunjeni?“

Predstavnik Pokreta Dosta je bilo Vojin Biljić rekao je da Evropska unija (EU) u Srbiji ima samo jednog partnera, a to je vlast.

„Vlast im ispunjava sve ono što hoće, bez pogovora, zato vlast ima njihovu podršku. EU podržava vlast i odatle neće stići nikakva pomoć ni našoj demokratiji ni našoj vladavini prava, već moramo sami da se izborimo“, naglasi je Biljić.

Kako je rekao, EU želi da se „svađamo jedni sa drugima i na kraju će iz toga profitirati vlast“.

Šef poslaničke grupe SPS Djordje Milićević je rekao da je EU partner Srbije i „ona je jedan od ključnih spoljnopolitičkih ciljeva, ali to nema veze sa onim što mi govorimo večeras, a to su izborni uslovi i dokument koji je definisao Evropski parlament“.

On je u jednom trenutku, replicirajući Rakić, rekao da i ne zna ko je ona, na šta mu je uzvratila da mu to potpuno veruje: „Ja sam prvi put na RTS, inače sam potpredsednica DS i zamenik Lutovca od 2018. I to vam govori o medijskoj zastupljenosti stranaka vlasti i nas iz opozicije. Verujem da me danas prvi put vidite i čujete“, rekla je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari