U igri zamena „srpski jug“ za „kosovski sever“

Spekulacije Danasovih izvora sa terena o planu razgraničenja

Ostavite komentar


  1. Lično bih voleo da do tog razgraničenja dođe, to bi nam obezbedilo mir i stabilnost na duži vremenski period ali za to je potrebna saglasnost i druge strane, videćemo šta će biti.

    1. Jel su obavesteni Srbi iz Preseva, Bujanovca, Medvedje da pocnu da pakuju stvari? Jel su spremljene barake ili ce mozda u neki od stanova na Beogradu na vodi ili kod Vucica na Dedidnja? Prpremiti bar malo vode i hleba da im date. Neka se spreme Vranjanci.

  2. Za razliku od prethodnika Vucic sabira i konsoliduje nasu zemlju i narod, dok su prethodnici sve prepustali i prodavali.

    1. Tako je botino. Sad kad im pokloni Presevsku dolinu u Grcku na more Srbi ce morati preko Bugarske. Genijalna ideja, vodje sekte.

    2. O tome je trebalo da razmislja pre 20g kada je bio ministar u Milosevicevoj vladi i kada im nije padalo na pamet da resavaju probleme na Kosovu

  3. Jeremić, Janković i Đilas su sinonim za pretnju Srbiji i Srbima. Neistinu koju šire govori o njihovom ništavnom karakteru. A zahtevi i molbe da budu postavljeni za premijera govore o nedoslednosti njihove politike i spremnosti da se odreknu svojih ideja, ako ih uopšte imaju. Vučić jedini ima ideja i rešenja.

    1. Da, zaista ima ideju i rešenje. Srbi će po drugi put izgubiti Kosovo. Prvi put 1389 od Turaka a drugi put 1999 u Kumanovu zbog pogroma nad Albancima. Zar smo zaboravili kako su srbijanske policijske i vojne snage proterale preko 1.000.000 kosovskoh albanaca u mesto Blace na severu Makedonije. Pa to je polovina stanovništva. Ovo je izazvalo bes svetskih razmera, te je u Kumanovu Milošević morao da potpiše kapitulaciju, Tada je drugi put izgubljeno Kosovo. Za prvom izgubljenom bitkom srbi plaču unazad 600 godina a sledećih 600 će plakati za ovim drugim.

  4. Evo kako izgleda to kompromisno rešenje i pobeda:
    „Vučić u zamenu za „tri opštine na jugu centralne Srbije bi dobio sever KiM“, ali bi morao da se obaveže da neće biti cepanja BiH i da će pomoći ulazak Makedonije u NATO. Vlast u Beogradu je, navodno, upoznata i sa tim da ni posle razgraničenja ono što bude ostalo od Srbije neće bar jednu deceniju ući u EU, dok bi deo KiM, čiju će nezavisnost morati da prizna, trebalo da postane član UN.Beograd navodno već ima plan koje će sve opštine u centralnom delu ili onom što od Srbije ostane prihvatati Srbe koji ne žele da ostanu pod vlašću Prištine.“
    Bravo, ma bravo. Fenomenalno, pa ovo ni Ante Pavelic ne bi bolje izveo.

  5. „Treba da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema.“
    Nisam njegov glasač, niti ću biti, ali po ovom pitanju je apsolutno u pravu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.