U kojim opštinama u Beogradu vodi SNS, a u kojima Srbija protiv nasilja? 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ pobedila je u 11 beogradskih opština na lokalnim izborima dok je lista „Srbija protiv nasilja“ osvojila najviše glasova u šest gradskih opština.

Po preliminarnim podacima, lista „Srbija ne sme da stane“ osvojila je na beogradskim izborima 37,56 odsto glasova birača a lista „Srbija protiv nasilja“ 34,27 odsto.

Najbolji rezultat lista oko Srpske napredne stranke (SNS) ostvarila je u opštini Surčin, gde je osvojila oko 54,7 odsto glasova, a više od 50 odsto glasova dobila je i u opštinama Sopot, Barajevo i Mladenovac.

Ta lista pobedila je i u opštinama Grocka, Obrenovac, Zemun, Lazarevac, Rakovica, Čukarica i Palilula.

Lista „Srbija protiv nasilja“ najbolji rezultat ostvarila je u opštini Vračar gde je osvojila 48,4 odsto glasova a pobedila je i u opštinama Voždovac, Zvezdara, Novi Beograd, Stari grad i Savski venac.

Odbornike u novom sazivu Skupštine Beograda imaće i lista „Mi – Glas iz naroda – Branimir Nestorović“ sa 6,6 odsto glasova, lista koalicije NADA sa osvojenih 6,3 glasova i lista oko SPS sa 5,2 odsto glasova.

Ispod cenzusa, po trenutnim podacima, ostala je lista Nacionalno okupljanje, koju čine Dveri i Zavetnici sa 2,3 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari