U par dana do javnosti stigla dva dosta različita istraživanja rejtinga: Gde su uočene najveće razlike? 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

U samo par dana do javnosti su dosepala dva istraživanja javnog mnjenja, čiji se rezultati dosta razlikuju. Najveća razlika je u rezultatima za SNS i opozicionu Stranku slobode i pravde.

Najpre je za vikend objavljeno istraživanje organizacije Novi treći put a u utorak je Blic objavio istraživanje agencije Faktor plus.

U oba istraživanja prvo i drugo mesto zauzimaju iste, vladajuće partije, SNS i SPS, ali se procenti razlikuju.

Prema istraživanju Novog trećeg puta da se izbori održavaju ovog trenutka SNS bi imala 40,4 odsto birača, dok istraživanje Faktor plus-a pokazuje da je podrška naprednjacima na 45,5 odsto.

Podrška koju bi imao SPS prema istraživanju Novog trećeg puta bila bi 8, 5 odsto, a Faktor plus socijaliste meri na 10,7 procenata.

Prema istraživanju Faktor plusa Stranka slobode i pravde Dragaan Đilasa je na 6, 9 odsto, dok je prema NTP ona na svega 4, 5 procenata.

Istraživanje Faktor plusa pokazuje da cenzus od tri odsto, prelaze još Zavetnici i koalicija NADA sa po 4,5 odsto, zatim slede Dveri sa četiri odsto i pokret Ne davimo Beograd sa tri procenata.

Ispod cenzusa po ovom istraživanju ostaju Narodna stranka sa 2, 5, Zajedno/Ekološki ustanak sa 2,4, pokret Srbija centar Zdravka Ponoša i SRS sa po dva odsto.

Manje od dva procenta imaju SDS Borisa Tadića i DS Zorana Lutovca sa po 1, 8 odsto, a PSG ima 1, 2 odsto.

Manjine po Faktor plusu imaju četiri procenata, a za neke druge partije odlučilo se 3, 2 odsto.

Kada je reč o istraživanju Novog trećeg puta, posle SNS, SPS sledi Nova Demokratska stranka Srbije sa 5,2 odsto.

Cenzus bi prešli pokret Dveri i Stranka slobode i pravde sa 4,5 odsto, stranka Zajedno sa 3,9 odsto, pokret Ne davimo Beograd sa 3,2 odsto i stranka Zavetnici sa 3,1 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari