U Preševu zatvoreno biračko mesto oko 14 sati 1Foto: vikipedia

Predsednik Opštinske izborne komisije Zećir Miftari rekao je danas FoNetu da je
oko 14 sati prekinuto glasanje na biračkom mestu broj 5 zbog, kako je naveo „nesuglasice izmedju članova biračkog odbora“.

On je dodao da će na ovom biračkom mestu, na kome je danas glasala i kandidatkinja Partije za demokratsko delovanje (PDD) Ardita Sinani, biti ponovljeni izbori.

On nije hteo da komentariše infomacije koje se čuju u Preševu da je jedna grupa aktivista bila ispred ovog biračkog mesta i skandirala da glasači zaokružuju broj na kome se nalazi njihova lista.

„Oni su u međusobnom sukobu i jedni pričaju jedno, drugi drugo, mi se nismo bavili tim pričama i doneli smo ovakvu odluku jer je glasanje bilo prekinuto više od jedan sat zato što je polovina članova biračkog odbora napustila biračko mesto“, rekao je Miftari i dodao da je tako predviđeo
zakonom.

Po njegovim rečima, do popdnevnih sati na izbore u Preševu je izašlo do 35 odsto upisanih birača.

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa je rekoa FoNetu da i ovog puta ima problema na biračkim mestima zato što je sav izborni materijal na ćirilici i da neki Albanci imajui problem u razumevanju ovog pisma.

Mustafa je rekao da se ovaj problem javlja godinama, na više izbora, navodeći da je veliki broj Albanaca u Preševo došao iz dijapsore zbog današnjih izbora i da se radi o
pristalicama različitih stranaka.

Kako FoNet saznaje, policiji u Preševu je prijavljen i slučaj navodnog nuđenja novca za glasove ispred jednog biračkog mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari