Veselinović: To što policija ne obezbeđuje proteste znači da je SNS u defanzivi 1Foto: Iva Hadnađ

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je danas da to što je policija najavila da neće obezđivati blokade saobraćaja tokom protesta u gradovima širom Srbije znači da je Srpska napredna stranka (SNS) „sada u defanzivi“.

„SNS želi da prebroji ljude i da kaže da sada svako ima pravo da protestuje. Time žele da smire strasti koje su podigli“, rekao je Veselinović za agenciju Beta.

On je rekao da se nada da neće doći do incidenata kao pre nedelju dana u Šapcu, ali je dodao da ga to „od SNS ne bi iznenadilo“.

„Ako se nešto slično dogodi kao u Šapcu mi ćemo razdvajati sukobljene gradjane da se ne prolije krv“, kazao je Veselinović.

Veselinović je rekao da protesti treba da budu mirno i dostojanstveno okupljanje, i borba protiv svakog nasilja.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je za agenciju Beta da će najava prisustva velikog broja grdjana na blokadi pokazati da su „gradjani sposobni da zaštite vodu, vazduh i zemljište“.

Komentarišući to što policija neće biti prisutna, niti obezbedjivati protest, Zelenović je rekao da je policija prestala da postoji u Šapcu „gde se povukla i pustila batinaše da tuku narod“.

Ispred Sava centra je u 13 sati počelo okupljanje gradjana pred blokadu saobraćaja koja je najavljena za 14.00, a okupljeni nose zastave Ekološkog ustanka koji je jedan od organizatora protesta.

Blokade saobraćaja najavljene su i na mostovima u Beogradu, Autokomandi, Slaviji i kod Opštine Novi Beograd.

Više organizacija i udruženja gradjana, kao i okupljeni oko Ekološkog ustanka i Kreni – Promeni organizuju blokade saobraćaja koje će u 14 sati početi u više od 50 gradova u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari