U Zrenjaninu sedam izbornih lista 1Foto Miroslava Pudar / Zrenjanin

U Zrenjaninu je predato sedam izbornih lista za izbore koji se održavaju 21. juna. Dok opozicija principijelno bojkotuje izborne aktivnosti, predstavnici vlasti i kooperativne stranke spremili su se za izbornu trku.

Tako je SNS sa koalicionim partnerima iz Pupsa, Pokreta socijalista i SDP-a, prva predala listu kandidata za 67 mesta lokalnih odbornika.

Nosilac liste je ministar privrede i predsednik GO SNS Zrenjanin Goran Knežević. Na listi kandidata ima sedmoro lekara, dosta mladih, dosta nestranačkih ličnosti a najpoznatija je plivačica Miroslava Najdanovski. Listu SPS predvodi Željko Malušić, predsednik GO SPS Zrenjanina a među kandidatima je mlada pravnica Dubravka Kralj i puno novih lica. Treću listu predao je Savez vojvođanskih Mađara sa predlogom 23 kandidata, a prvi na listi je Jožef Stojko.

Četvrtu listu predao je Vojvođanski front-ujedinjeni za demokratski Zrenjanin koju čine LSV, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini. Predloženo je 23 kandidata a prvi na listi je Bojan Kostreš. Petu listu predao je Pokret Metla 2020. – borba za vodu, vazduh, zemlju. Nosilac liste je potpredsednik DSS-a Zoran Sandić a predloženo je 23 kandidata. Šestu listu predala je Zelena stranka sa 23 kandidata, dok je sedmu listu predala Koalicija za Kraljevinu Srbiju koju čine POKS i Monarhistički front.

Skupština Zrenjanina broji 67 odborničkih mesta. U dosadašnjem sazivu većinu je činilo 35 odbornika SNS a koalicioni partneri su ima bili SPS, JS, NP i RDS sa 9 odbornika i SVM sa 3 odbornika. Opozicija, koju su činili DS, LSV, SRS i DJB je od prošle godine bojkotovala rad skupstine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari