Udružena čačanska opozicija traži da se otkriju i kazne napadači na građanskog aktivistu 1Arhiva Foto: FoNet/Nebojša Jovanović

Gradske organizacije sedam opozicionih stranaka u Čačku zajedno su pozvale nadležne organe da pod hitno završe istragu i kazne počinioce napada na čačanskog građanskog aktivistu i pesnika Jevđenija Julijana Dimitrijevića.

Dimitrijevića, koji je jedan od organizatora i voditelj protesta „Čačak protiv nasilja“, fizički su napala dvojica maskiranih mladića, u večernjim satima, posle poslednjeg protesta održanog u Čačku, pre pet dana.

Gradske organizacije opozicionih stranka u zajedničkom saopštenju za medije reagovale su i na pisanje čačanskog portala „Glas zapadne Srbije“ kojim se, prema njihovoj oceni, „nedvosmisleno poziva na fizički obračun i linč Dimitrijevića“.

„Napad na Dimitrijevića, koji se dogodio u petak nakon protesta ‘Čačak protiv nasilja’ je plod konstantne propagande pomenutog portala u cilju podele društva i širenja mržnje“, navedno je u saopštenju udružene čačanske opozcije.

Zajedničko saopštenje za medije potpisale su gradske organizacije Narodne stranke, Nove Srbije, Dveri, Demokratske stranke, Zajedno, Stranke slobode i pravde i Pokreta obnove kraljevine Srbije, koje su krajem septembra potpisale „Sporazum o saradnji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari