Ugljanin: Bošnjaci Sandžaka ključni faktor izbora 1Foto: Youtube/SDA Sandžaka/Screenshot

SDA Sandžaka, za parlamentarne i lokalne izbore, 17.decembra, kandidovaće listu pod imenom „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“. Prikupljanje potpisa počelo je dana.

Prvi potpisnik liste kandidata za narodne poslanike i odbornike je lider te stranke Sulejman Ugljanin, koji je poručio da „stranka ide istim putem, a cilj je blizu“.

-SDA Sandžaka, od devedeste godine, ima isti cilj, isti program, sloboda za Bošnjake i ravnopravnost bošnjačkog naroda u ovoj zemlji i ravnopravnost svih građana u Sandžaku – istakao je Ugljanin i naglasio da su „Bošnjaci, kao najbrojniji narod u Sandžaku, ključni faktor za ove izbore“.

Poručio je da se „više ne cepka bošnjačko političko telo i da izlaze, zajedno sa režimom, u nekih četiri, pet kolona i, onda, da sabiraju sve glasove režimu“.

Ocenio je da su „Bošnjaci Sandžaka dosta bili na mobi kod Beograda. Sandžak radi, Beograd se gradi“.

-Vreme je da Bošnjaci i svi drugi građani u Sandžaku izađu i glasaju za autentičnu sandžačku opciju, a to je SDA Sandžaka – rekao je Ugljanin i dodao da očekuje veliki politički uspeh , jer su izdržali sve što jedna politička stranka može da izdrži.

Podsetio je da njegova stranka poštuje sve propise ove zemlje, koje „bošnjačkom narodu daju povoljnosti za prirodni prag, a svi oni uzimaju bošnjačke glasove na osnovu tih pogodnosti, pa ih kasnije daju režimu“.

-To su prevaranti, drumski razbojnici ili lopovi, tako da ih nazovem i kažem narodnim jezikom. Oni zloupotrebljavaju Ustav i zakon. Očekujemo da Bošnjaci prepoznaju stranku koja poštuje njihovo pravo i da skupe sve svoje glasove na jednoj listi – poručio je lider SDA Sandžaka i konstatovao da „što ima više bošnjačkih lista, manje su šanse da Bošnjaci ostvare svoje pravo“.

Pozvao je sve koji žive u ovom delu Srbije, da se dogovore sa Bošnjacima i da svoje glasove daju njegovoj partiji, koja je, u prethodnim decenijama, preživela deset režima.

SDA Sandžaka je, do polovine prve decenije ovog veka, imala apsolutnu vlast u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, gde su Bošnjaci većinsko stanovništvo.

U Novom Pazaru vlast je izgubila 2008.godine, gde od tada vlada, najveći politički protivnik, Sandžačka demokratska partija (SDP). U Sjenici je , sa koalicionog vladanja, sišla pre tri godine i upravljanje tom opštinom prepustila Stranci pravde i pomirenja (SPP). Najveće uporište, Ugljaninova partija, ima u tutinskoj opštini, u kojoj je na vlasti od 1996.godine. Sve do izbora 2020.imala je apsolutnu vlast, a onda su joj tanku skupštinsku većinu obezbedila dva odbornika SDP i jedan SNS.

Velika nepoznanica je kako je opština Tutin, u poslednje tri godine, izbegla uvođenje prinudne uprave, jer lokalna skupština nije zasedala, zbog nedostatka kvoruma, po više od pola godine. U toj opštini, 17.decembra, neće biti održani lokalni izbori, jer je predsednik Salih Hot „zakasnio“ da podnese ostavku. Umesto 28.septembra, ostavku je podneo 2.oktobra. Zvanično je saopšteno.

Pored parlamentarnih, lokalni izbori biće održani u Novom Pazaru, Priboju i Prijepolju, a Sjenica, Nova Varoš i Tutin čekaće redovan termin za biranje lokalnih skupština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari