Ugljanin: Većnici liste „Bošnjačko jedinstvo“ imaće dominantnu ulogu u BNV 1 foto (SDA Sandžaka) : Sulejman Ugljanin

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je, na konferenciji za novinare, da će većnici liste „Bošnjačko jedinstvo“, „imati dominantnu ulogu u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV)“.

Pojasnio je da će većnici sa liste njegove partije „imaju veliko znanje o nacionalnim savetima“.

„Nisam siguran, da Vučić i Dačić neće ucenjivati druge dve izborne liste“, rekao je  Ugljanin i dodao da je njegova lista izborni rezultat ostvarila „bez ucena i kupovine glasova. Sve ono na čemu su režim i njegovi poslušnici dobili glasove, pa i sa kupovinom glasova, mi nemamo ništa“.

Ocenio je da su sve bošnjačke partije dobile manje glasova nego na ovogodišnjim parlamentarnim izborima, pa „i ta Vučićeva konglomeracija, samo u Novom Pazaru dobila je 10 hiljada glasova manje nego u aprilu“.

Lider najstarije bošnjačke partije, nije mnogo komentarisao unutarstranačke prilike i optužbe članova stranke sa Donje Pešteri, koji su tražili reformu partijske centrale, zbog loših izbornih rezultata na ovim i prethodnim izborima.

„Izdržali smo pobunu takozvanih političkih velikana i sada imamo čistu situaciju. U Tutinu, nakon svih aktivnosti srpskih državnih obaveštajnih službi, uspeli smo da stvorimo stabilnu skupštinsku većinu“ naglasio je Ugljanin.

Poziv Islamske zajednice (IZ) u Srbiji, da sve liste  učestvuju u formiranju novog sazova BNV, smatra da je to govor verske zajednice po naređenju finansijera.

„One su savno postale političke tribine određenih političkih stranaka“, zaključio je Ugljanin.

Izbori za novo BNV još nisu završeni, jer će glasanje, sutra, biti ponovljeno na jednom biračkom mestu u Tutinu.

Kada je u pitanju jedinstvo IZ, inicijative su sve glasnije. Dolaze sa obe strane podeljene IZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari