Ugljanin: Vučić izmišlja o otcepljenju tri sandžačke opštine 1Foto: SDA

Zabrinjava činjenica da predsednik Srbije Aleksandar Vučić izmišlja o otcepljenju tri sandžačke opštine, gde su Bošnjaci većina, ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin.

– To upoređuje sa 64 srpske opštine u BiH, gde su srpske oružane snage izvršile genocid nad Bošnjacima. Vučić negira genocid u Srebrenici, a prisvaja političku korist ostvarenu tim genocidom – rekao je Ugljanin.

Osvrnuo se i na koalicioni sporazum između njegove i Stranke pravde i pomirenja (SPP), sklopljen prilikom formiranja novog saziva Bošnjačkog nacionalnog veča (BNV). Naglasio je da je taj sporazum vratio „dostojanstvo bošnjačkom narodu u Sandžaku“ i da još ima posledica „dugogodišnje nesaradnje“ između te dve partije.

– Sklapanjem sporazuma, ipak, smo postigli politički legitimet u Sandžaku, sa preko 60 odsto podrške bošnjačkog biračkog tela – istakao je Ugljanin i napomenuo da te dve stranke zajedničkim nastupom u Tutinu imaju ubedljivu većinu za formiranje lokalne vlasti.

Očekuje da će, SDA i SPP, na parlamentarnim izborima imati 5 narodnih poslanika.

U republičkom parlamentu, i sada, obe partije imaju 5 poslanika – 2 SDA i 3 SPP, ali oni deluju u dva odvojena poslanička kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari