UGP pozvali na okupljanje i pravljenje zajedničkog programa za promenu političkog sistema 1Foto: J. Stanković

Udruženi građanski pokreti (UGP) uputili su danas poziv udruženjima, asocijacijama udruženja i građanskim inicijativama da se okupe i da kao najzdravije, najdelatnije i najkredibilnije tkivo društva sačine zajednički program za promenu postojećeg političkog sistema i aktuelne vlasti.

Taj poziv UGP je, kako se navodi u saopštenju,  uputio u nameri da doprinese smanjenju društvenih konflikata i narastajućeg verbalnog i fizičkog nasilja u društvu, imajući u vidu izražene prepreke društvenom razvoju, političko-pravnoj reformi i humanom preporodu.

U preambuli poziva konstatovano je da „političke stranke i njihovi savezi u dužem vremenskom periodu nude rešenja koja ne dovode u pitanje postojeći politički poredak i ne ugrožavaju aktuelnu vlast na efikasan način“.

Udruženja, asocijacije i građanske inicijative u svojim sredinama ili u svom delokrugu angažovanja „pokazale su istrajnost, kredibilnost i kompetencije“, navodi u saopštenju UGP, sugerišući da je „za stavljanje na čelo društvenog i sistemskog preobražaja potrebno da udruže svoje snage, znanje i aktivizam“.

Udruženi građanski pokreti (UGP) čine udruženja Građanski preokret, Jasno i glasno, Pravo na pravo, Samo lokalno i Lokalna alternativa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari