Tepić smatra degutantnim pitanje da li bi sarađivali sa Zoranom Mihajlović 1Foto: Stranka slobode i pravde

Poslanička grupa „Ujedinjeni“ koju čini 16 poslanika neće podržati predlog za sastav nove Vlade Srbije jer smatraju da će predloženi kadrovi nastaviti da vode istu politiku kao i do sada.Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije poslanici su naveli niz primera kao što je Nikola Selaković, koji je predložen za Ministra za rad, a on je pravnik i, kako je navedeno, ni u kakvoj vezi nije sa radnicima, ili Goran Vesić, koji je, kako kažu, prevrtao kocke po Trgu Rrepublike, a sada će biti Ministar građevinarstva.

Poslanik Janko Veselinović istakao je da je njihova poslanička grupa, a naročito Stranka slobode i pravde zaslužila izvinjenje jer su neki političari i mediji spekulisali da će ući u koaliciju sa SNS-om.

Za premijerku Anu Brnabić rekao je da je „pre svega bahata i netolerantna“ te da „živi u vili od 750 kvadratnih metara dok gradjani sastavljaju kraj sa krajem“.

Poslanik Pavle Grbović naveo je da su juče kada je Aleksandar Vučić pročitao sastav vlade bili iznenadjeni i gradjani i ministri i sama Ana Brnabić, koju je nazvao „mandatarka za prihvatanje novog sastava vlade“.

„Ona je izjavila da će nova vlada biti prosrpska, pa se postavlja pitanje kakva je bila prethodna ili ona pre nje i čije je interese zastupale. Govori da je ratna vlada, a nije ni proruska ni prizapadna. Sa kojim ćemo saveznicima u tim ratnim uslovima funkcionisati“, rekao je Grbović.

On je pitao i da li je izvršena bezbednosna provera budućih ministara i ko je sproveo.

Odgovorajući na pitanja novinara poslanica SSP-a Marinika Tepić rekla je da je nije iznenadilo što Zorana Mihajlović više nije u vladi, ali da joj „vredja inteligenciju“ to što se „Srbija smrzava“, a niko ne poziva na odgovornost bivšu ministarku.

„Ona je uz Milorada Grčića najodgovornija za demoliranje energetskog sistema. Danas se apeluje na gradjane da odvrću sijalice i da štede, zato što neko godinama nije hteo da nas posluša kad smo molili da sklone tog čoveka sa mesta direktora EPS-a“, navela je Tepić.

Ona je nazvala degutantnim pitanje da li postoji mogućnost da SSP u budućnosti sarađuje sa Zoranom Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari