Unija ne priznaje Kosovo

Ostavite komentar


  1. Ako im poseban pozivni broj nek im bude. Ali zato nisu dobili državni broj nego kao broj regije jedne države. to znači da su oni prihvatili da budu deo naše države.

  2. Sporazum Beograda i Prištine o telekomunikacijama omogućuje da Kosovo dobije pozivni broj, ali će razgovori između centralne Srbije i Kosova imati status lokalnih telefonskih razgovora
    Naravno da nije to broj Kosova.
    Kosovo, nije dobilo pozivni broj za drzavu, jer nije clanica ITU, sto znaci da ne moze ni teoretski da ima niti da dobije pozivni broj .

  3. Bazna mesta na kojima će se nalaziti centrale će raditi na osnovu licence koju ima MTS u Srbiji, a to korišćenje će se omogućiti preuzimanjem imovine na KiM ,koja će rasprostraniti fiksnu telefoniju na čitavom području .

  4. Nema potrebe za uzbudjenje jer ITU odn MTU -Medjunarodna telekomunikaciona unija nije kompetentna za zavisnost ili nezavisnost pojedinih drzava.
    Za MTU je najbitnije da narodi i drzave medjusobom komuniciraju na civilizovan i kulturan nacin da im "veze" ne idu preko "Vucjeg dola" i "Zubinog potoka" cime su se pojedini "patrioti" enormno obogatili. Sto se tice Tajvana, Honkonga, Olanskih ostrva i slicnih destinacija ona su namenjena za Vojvodinu i ostale
    "separatisticke" delove Srbije kada dodje do "resetovanje" V.Kostunicinog
    "demokratskog ustava" kojeg zlobnici i izdajice nazivaju telefonskim imenikom, neki slobodniji u izrazavanju i "toalet papirom".

  5. Za mene je potpuno nebitno to je li PTT broj pozivni ili ne, pravno i dalje je naš, bitniji je princip neotudjivosti naše imovine na KIm nekim dekretima, taj princip biće važan u svim narednim sporazumima a sačuvaće našu imovinu na KIM.

  6. Kosovo nije članica ITU, nije drzava vec pokrajina Srbije i kao takva nikako ne može imati svoj pozivni broj.

  7. Да је добијен позивни број за државу зашто би лидер Иницијативе за Косово Фатмир Лимај изнео да је споразумом о телекомуникацијама Влада Косова дозволила српском телефонском оператору да функционише на Косову, и да је потписивањем овог споразума косовска власт игнорисала и прекршила постојеће законе.

Ostavite komentar


Politika

Tri nedelje do izbora, a kampanje opozicije još nema: Analitičari o šansama, a opozicionari o tome koji su im planovi za borbu 10

Tri nedelje do izbora, a kampanje opozicije još nema: Analitičari o šansama, a opozicionari o tome koji su im planovi za borbu

Izgleda da smo došli u situaciju da najzad imamo jednu dosadnu, kratku i nenametljivu izbornu kampanju, što je nešto što već decenijama priželjkujemo u Srbiji. Ali, šalu na stranu… - kaže za Danas Dejan Bursać, istraživač Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, odgovarajući na pitanje o tome kako komentariše to što je do izbora ostalo samo tri nedelje, a da kampanje opozicije koja se odlučila da uđe u trku za pobedu režima Aleksandra Vučića praktično uopšte nema.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.