Uoči lokalnih izbora u Sevojnu, sekretarka izborne komisije podnela ostavku 1Branka Cerović/Foto: GO Sevojno

Sekretarka izborne komisije Sevojna Branka Cerović je podnela ostavku na tu dužnost, kao i na funkciju sekretarke Skupštine te jedine gradske opštine u Užicu.

Njena ostavka dolazi u nezgodno vreme za lokalnu vlast naprednjaka, jer će se u toj gradskoj opštini održati redovni lokalni izbori 3. aprila.

„Ostavku sam podnela iz profesionanih i ličnih razloga, kako bih zaštitila  lični i profesionani integritet“, bilo je sve što je Branka Cerović, diplomirana pravnica, inače članica SNS, rekla za Danas.

O razlozima i pozadini ostavke i, navodnim, sukobima sa čelnicima te opštine i predsednikom izborne komisije, nije želela da govori.

Ona je, kao sekretaraka Skupštine, bila angažovana na četiri godine po ugovoru, koji joj je istekao pre nekoliko dana. Formalni razlog za njenu ostavku je taj što je istekao ugovor o njenom angažovanju ali je, saznaje Danas, nameravala da ostane sekretarka izborne komisije do završetka izbornog procesa.

Uoči lokalnih izbora u Sevojnu, sekretarka izborne komisije podnela ostavku 2
Sevojno/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Međutim, prema našim saznanjima, od te namere je odustala, navodno, zbog svojih neuspešnih pokušaja da se u upravi te gradske opštine poštuju struka i zakoni. Njeno nezadovoljstvo, kako kaže izvor Danasa, traje već duže i kulminiralo je prethodnih dana.

„Ona jeste članica SNS“, kaže Danasov izvor u toj stranci, ali, dodaje,  „nije bila aktivna, nije prisustvovala nijednom stranačkom sastanku, niti je sela u bilo koji autobus za stranačke skupove“.

„To joj i nije mnogo zamereno, ali nekima nije odgovaralo“, kaže Danasov izvor i tvrdi da „iza svega toga nisu naprednjaci, nego kadrovi Pozitivnog Užica“, koji su na listi naprednjaka.

Uoči lokalnih izbora u Sevojnu, sekretarka izborne komisije podnela ostavku 3
Milivoje Jeremić/Foto: Nenad Kovačević/ Danas

Milivoje Jeremić (SNS), zamenik predsednika opštine, kaže da je odlično sarađivao sa bivšom sekretarkom, za koju je naveo da je „veoma stručna, ali da joj je istekao četvorogodišnji ugovor o radu“ i da „ne zna druge detalje“.

„Nije bila u stalnom radnom odnosu nego je, kao izabrano lice, bila angažovana po ugovoru na četiri godine, a taj ugovor je istekao“, objasnio je za Danas Jeremić.

Bogosav Mihailović (DS), nosilac opozicione odborničke liste Ujedinjeni za Sevojno, koji je bio odbornik u sevojničkoj skupštini, kaže da ga je ta ostavka iznenadila, a potom ocenjuje da je ona „posledica potpunog neslaganja Branke Cerović i predsednika izborne komisije Gradske opštine Sevojno“.

„U pitanju je duboka podela između gospođe Cerović i rukovodstva Gradske opštine Sevojno, u prvim redu predsednika izborne komisije, a razloge za to ne bih komentarisao“, kazao je za Danas Mihailović.

„Gospođa Cerović“, dodao je, „poštuje svoju struku, zakone i ima lični stav“. „To odgovorno tvrdim, jer sam se u to, kao odbornik, uverio dok sam sarađivao sa njom“, dodao je naš sagovornik.

Uoči lokalnih izbora u Sevojnu, sekretarka izborne komisije podnela ostavku 4
Desimir Mićović /Foto: Zoomue

Desimir Mićović, predsednik izborne komisije, tvrdi za Danas da nije bio u sukobu sa sekretarkom, za koju je rekao da je „bila kooperativna“.

„Imala je nesporazuma sa Gradskom izbornom komisijom Užica. Nikavih nezakonitosti u dosadašnjem u radu naše komisije nije bilo. Sve liste smo proglasili u skladu sa zakonom, a svoj rad smo usaglašavali sa upustivma RIK-a“, kazao je za Danas Mićović.

On je dodao da je bivša sekretarka „negodovala kada bi joj predložio da obavi deo poslova, jer je smatrala da oni nisu u nadležnosti sevojničke, već užičke izborne komisije“.

Zamenica sekretarke  komisije

Zbog raspisivanja lokalnih izbora, raspuštena je sevojnička skupština, koja je, pre toga, imenovala izbornu komisiju, pa i zamenicu sekretara. Tako će, Branku Cerović zameniti Biljana Starovla, načelnica opštnske uprave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari