Upravljački tim sa Todosijevićem o strukturi ZSO 1Foto: KoSSev

Struktura nacrta statuta Zajednice srpskih opština i elementi sadržaja tog dokumenta, bile su teme današnjeg sastanka Upravljačkog tima za pisanje Statuta ZSO i kosovskog ministra za administraciju lokalne samouprave u ostavci, Ivana Todosijevića, prenosi KoSSev.

„Članovi Upravlјačkog tima informisali su sagovornika o svojim tehničkim potrebama, a ministar Todosijević je obećao da će, ispred vlade u Prištini, u saradnji sa lokalnim samoupravama sa severa, nastojati da Upravlјačkom timu obezbedi najoptimalnije uslove za rad“, saopštio je ovaj tim.

Ovo je, podsećaju, drugi radni sastanak sa Todosijevićem od „reaktiviranja“ Upravljačkog tima, a „dogovoreno“ je i da se sa sastancima nastavi „kako bi resorni ministar bio informisan o potrebama Upravlјačkog tima i njegovom radu“, piše na KoSSevu.

Upravljački tim „reaktiviran“ je 4. aprila, a vremenski okvir za pisanje nacrta statuta je, kako je navedeno iz Brisela – četiri meseca. Za sada u javnosti nema konkretnih informacija dokle je stigao proces izrade Statuta ZSO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari