Uroš Piper, novinar i medijski koordinator Novog DSS-a, oglasio se protiv bojkota 1Foto: Milan Radović

Uroš Piper, novinar i medijski koordinator Novog DSS, oglasio se na mreži Iks protiv bojkota izbora, ističući da je to njegov stav kao građanina, i podsećajući u objavi šta je Miloš Jovanović, lider Novog DSS-a, o bojkotu izbora govorio 2020.

„Ovo pišem kao Uroš Piper, jer je predsedništvo Novog DSS donelo odluku o bojkotu, pa kao medijski koordinator stranke ne mogu da iznosim stav koji bi se protumačio kao da je stav Novog DSS.

Ipak, kao građanin imam pravo na svoj lični stav da je bojkot loš i javno ga iznosim. Zato stavove Miloša Jovanovića iz februara 2020. apsolutno podržavam i mislim da su i danas aktuelni“, napisao je Piper na mreži Iks.

U nizu objava podsetio je na to šta je Miloš Jovanović, lider Novog DSS-a, govorio 2020. kada je takođe deo opozicije bojkotovao tada održane lokalne (a i parlamentarne izbore).

„29.2.2020. Jovanović: Bojkot neodgovoran, idemo na izbore 1. Bojkot neodgovoran jer ne može da da rezultat. 2. Uslovi jesu veoma loši, ali bojkotom bi se bez borbe predali. 3. Lideri stranaka koje zagovaraju bojkot, da budem najblaži ‘nisu baš omiljeni u narodu’ .4. Oni koji su pokrenuli priču o bojkotu „nisu to uradili zbog promene režima SNS, već zbog pozicioniranja u okviru opozicije 5. Socio-ekonomske prilike nisu takve da su ljudi gladni i da će izaći na ulicu da protestuju. 6. Za bojkot nema podrške ni na Zapadu, ni na Istoku“, naveo je Uroš Piper argumente Miloša Jovanovića iz 2020.

Podsetimo, izbore u Beogradu 2. juna bojkotuje Novi DSS i njihov koalicioni partner POKS, kao i tri stranke bišve koalicije SPN, a to su SSP, Srbija centar i Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari