Vakcinu primilo 80 korisnika Gerontološkog centra u Kruševcu 1Foto: EPA-EFE/Johan Nilsson/ (Arhiva)

U kruševačkom Gerontološkom centru Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa danas je primilo 80 korisnika, rečeno je medijima u toj ustanovi.

„U Gerontološkom centru Kruševac obavljena je vanredna preporučena imunizacija protiv kovida 19. Vakcinisano je 80 korisnika, uz njihovu ili saglasnost staratelja“, rekla je direktorka Gerontološkog centra Jelena Mijailović.

Prema njenim rečima epidemiološka situacija u ovom gerontološkom centru je stabilna, poslednji korisnik pozitivan na korona virus registrovan je 12. decembra, trenutno nema zaraženih koronom, niko od korisnika nema temperaturu i svi su dobrog opšteg stanja.

U Gerontološkom centru ima 170 korisnika, a tu je danas stiglo 80 vakcina, koliko je prema podacima Zavoda za javno zdravlje i traženo.

„Toliko korisnika je nakon obavljenog pregleda lekara i uvida u zdravstveni karton, dobilo dozvolu da primi vakcinu“, kazao je epidemiolog iz kruševačkog Zavoda za javno zdravlje Dragan Vuksanović objasnivši da među korisnicima ima i onih koji ih nekih razloga ne mogu da prime vakcinu.

U Rasinskom okrugu je u poslednja 24 sata potvrđeno još 135 pozitivnih na korona virus.

U kruševačkoj Opštoj bolnici zbog kovida 19 hospitalizovano je 195 pacijenata, 20 manje nego juče, dok ih je u novoj kovid bolnici 65.

Među pacijentima smeštenim u kovid bolnicu, prema podacima Kliničkog centra Niš, osmoro je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju, a dva pacijenta su preminula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari