Vantelesna oplodnja, pravda za trudnice, najdublja decentralizacija države, glavne poruke Borisa Tadića Vranjancima 1Foto: Dušan Pešić

Zahtevamo da se zadovolji elementarna pravda i da trudnice u našoj zemlji ne gube posao. Ako se već borimo protiv negativne stope priraštaja, moramo mnogo da učinimo za žene koje su spremne da rađaju decu i za trudnice koje ne smeju da gube posao u našim preduzećima, rekao je predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS), Boris Tadić, na današnjoj konferenciji za novinare u Vranju.

Bivši predsednik Srbije istakao je da želi da se reši problem veštačke oplodnje tako da svaka žena koja to želi ima besplatnu veštačku oplodnju u Srbiji.

„Jug je strateški veoma važan za Srbiju i zato stanovništvo mora da bude zadržano na svaki održiv način. Borimo se protiv velikih moći, velikog novca, medijskog uticaja, za svaki grad i građanina u Srbiji“, rekao je Tadić.

Dodao je da njegova stranka ima „vrlo konkretan program“ koji podrazumeva „najdublju decentralizaciju“.

„Naš program podrazumeva i predavanje nadležnosti lokalnim sredinama, kojom želimo da omogućimo normalan prenos nadležnosti na lokalne samouprave, hoćemo da promenimo i Zakon o izboru narodnih poslanika i opštinskih odbornika, da ljudi koji glasaju za svoje predstavnike imaju direktnu vezu s njima“, istakao je Tadić.

Predsednik SDS izrazio je uverenje da će „ponovo dobiti pravo od strane građana da upravlja ovom zemljom i Vranjem“.

„Borićemo se za nove investicije i bolju budućnost. Ja sam u emisiji na televiziji koju ne volim da gledam, ali samo morao da učestvujem zbog svih građana, da bih dopro do njih, dao izjavu vezanu za obećanja ove vlasti i lažne grafikone i statistike koje ubeđuju građane da žive sjajno, a oni žive veoma teško. Napravio sam aviončić od tih grafikona i poslao sam ga u prošlost, želeći da građanima otvorim mogućnost da hrabro, svi zajedno kažemo da više ovako ne može“, rekao je Tadić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari