Pred delegacijom Skupštine Srbije koja je juče kasno popodne doputovala u Hag dva su sastanka. Najpre ćemo se susresti sa generalnim direktorom za spoljne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova Holandije, a potom sa članovima Odbora za spoljne poslove tamošnjeg parlamenta. Od tih susreta ne treba očekivati ništa epohalno i dramatično, ali ne bi trebalo izgubiti iz vida ni važnost otopljavanja odnosa poslanika parlamenata dve države – kaže za Danas Laslo Varga, predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine.

S funkcionerom Saveza vojvođanskih Mađara u Hag su otputovali i šef delegacije Dragoljub Mićunović, Nada Kolundžija i Nataša Vučković (DS), Branko Ružić (SPS), Suzana Grubješić (G17 plus), Donka Banović (DSS) i Ivan Andrić (LDP), članovi skupštinskih odbora za spoljne poslove i evropske integracije.

Laslo Varga kaže će s holandskim kolegama biti razgovora o najbolnijim temama koje muče Srbiju u procesu evropskih integracija.

– Sigurno je da će biti otvorene i najbolnije teme, kao što je izvesno da ti problemi neće biti rešeni tokom i nakon našeg susreta. Kada kažem ključne i najbolnije teme, mislim, pre svega, na one koje su već mesecima prisutne u javnosti – navodi Varga.

Ovaj sagovornik Danasa nije želeo da precizira kakve informacije je delegacija srpskog parlamenta pripremila da prenese Holanđanima, niti šta očekuju da će tamošnje parlamentarce i članove Vlade zanimati jer, kako ističe, to ne bilo celishodno.

-Svima je dobro poznato šta se dogodilo kada se poslednji put pojavio slučaj prejudiciranja sadržaja i ishoda posete holandskog ministra spoljnih poslova Maksima Ferhagena. On je zbog toga otkazao posetu Beogradu. Ne bih voleo niti želeo da rizikujem ni u najmanjoj meri da to bude ponovljeno, odnosno da neka najava i pretpostavke nekoga od naših domaćina oneraspolože – zaključuje Varga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari