Vasić o imenovanju za člana Predsedništva SNS: Za mene i grad je ovo velika čast 1Foto: Zoran Panić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izabran je za člana Predsedništva Srpske napredne stranke. Njega je na sednici Glavnog odbora stranke za ovu funkciju u ponedeljak predložio lider stranke Aleksandar Vučić. 

Tim povodom danas je dosadašnji lider Koalicije za Pirot i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima održao prvu konferenciju za novinare i izjavio da je to za njega i grad velika čast.

– To znači da smo se mi pred predstojeće izbore pridružili SNS-u. Ovu odluku sam doneo samostalno, ali ne sam. Odluku sam doneo u razgovoru sa mnogo prijatelja i saradnika sa kojima sam obavljao vlast i radio poslednjih desetak i više godina. Mislim da je ova odluka u ovom trenutku najbolja za Grad Pirot. Dobro smo radili i razvijali se, ali mislim da Pirot zaslužuje više i bolje. Ova veza sa republičkom vlašću treba da ubrza razvoj Pirota. Ilustrovaću to podatkom o proseku plata kako se Pirot razvijao. Prosečna zarada u Pirotu je 2010. godine bila 29.700 dinara, a sada iznosi preko 54.000 dinara. To je povećanje od 84 posto. Nadam se da će se Pirot u naredne četiri godine još više razvijati, napredovati i imati još veću zaradu uz mnoge infrastrukturne projekte koje očekujemo. Pozivam sve pristalice Koalicije za Pirot i SNS-a da daju svoj glas na lokalnim i parlamentarnim izborima SNS-u. Očekujem ubedljivu pobedu i stabilnu većinu i normalno funkcioniusanje. Zahvaljujem se svim dosadašnjim saradnicima- rekao je Vasić na prvoj konferenciji za novinare posle pristupanja SNS-u.

Vasić je rekao da će on biti nosilac liste SNS-a na lokalnim izborima u Pirotu i kandidat za gradonačelnika Pirota.

-Kad je reč o parlamentarnim izborima imaćemo dve kandidatkinje- aktuelnu većnicu Olju Petrović iz SNS-a i odbornicu dr Milenu Dimitrijević iz Koalicije za Pirot. Mislim da je to nova šansa za Pirot i da će njih dve dobiti poslanički mandat i doprineti dobroj saradnji sa republičkom vlašću- rekao je Vasić, dodajući da će druga na listi za lokalne izbore biti aktuelna načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić.

Na pitanje da li je već poznata odbornička lista za lokalne izbore u Pirotu Vasić je rekao da je ona gotova.

– Odbornička lista je deo dogovora. Na njoj su 50 posto kandidati Koalicije za Pirot, a 50 posto kandidati SNS. Svi ćemo sada biti na listi SNS-a. Na njoj će biti 22 žene od 56 odborničkih mandata, čime ćemo ispuniti novu zakonsku kvotu od 40 posto žena – rekao je Vasić. 

Vasić je u politici već dvadeset godina, od kojih je sedamnaest na čelu opštine, odnosno grada. Na vanrednim lokalnim izborima 2003. godine neposredno je izabran za predsednika opštine kao lider Koalicije za Pirot. Koalicija za Pirot je pobedila i na lokalnim izborima 2008., 2012. i 2016. godine. Od 2016. godine je gradonačelnik pošto je Pirot dobio status grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari