Verbalni okršaj Ćute i Milenka Jovanova: "Ološu i pijanduro" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Sednica Skupštine Srbije o izboru Ane Brnabić za predsednika parlamenta počela je nesugsasicama. Predsedavajući Stojan Radenović nije dozvolio opoziciji reč po povredi poslovnika.

To je izazvalo i negodavaje opizicije koja se okupila ispred stoka predsedavajućeg. Radenović je ipak dozvolio opoziciji da govori.

Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodni pokret Srbije, upitao je Radenovića zbog čega je odložio sednicu koju je najavio 8. marta otkazao 10. marta , što je manje od 24 časa od održavanja sednice .

„To ste učinili jer je predsednik države, uzurpaor parlamenta, rekao da neće biti nastavka . Ne možete tako da postupate“, rekao je Aleksić.

Odgovorio mu je da Vladimir Orlić, bivši predsednik parlamentam uvredama na račun opozicije, tvrdeći da opozicija radi po nalogu Šidera, Šenaha, Viole fon Kramon…

Radenović nije dozvolio opoziciji da govori po Poslovniku, što su oni dočekali negodovanjem, ali je zato Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS rekao da drugačiji odnos opoziciji, čiji je jedan član tražio silovanje Ane Brnabić nije ni očekivao (aluzija na tivt Željka Veselinovića, iz Sloge, poslanika SPN).

A onda je obrazlažući razloge zbog koga je potpredsednica SNS predložena za predsednicu parlamenta, citirao šta je sve govrila opozicija na račun Brnabićeve.

Prestanite da vodite zemlju u građanski rat , reako je Jovanov, upozoravajući opoziciju.

„Da Ana Brbanibić nije ništa uradila, zaslužila je da dobije podršku za izbor za predsednicu skupštine time što je rekla da sa svim tim ljudima koji je vređaju na svaki način, treba da se razgovara“, rekao je Jovanov, obraćajući se opoziciji.

Iako je trebalo da govori o kandidatu za predsednika parlamenta, gotovo da ništa nije rekao zašto Brnabićeva zaslužuje to mesto.

Nakon što je Jovanov opoziciju uporedio sa nacistima, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka pokazao je fotografije Aleksandra Vučića sa bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom i nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom i doviknuo Jovanovu: „Milojko, kako tre bre nije sramota, ološu jedan?“.

Usledio je odgovor naprednjaka-„Sedi dole pijanduro“.

Sva dešavanja iz Skupštine pratite na Danasovom blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari