Veselinović: Zaštitnik građana o navodima da u rijalitiju "Zadruga" živi dete odgovorio sve ono što sam već znao 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da je njegovo obraćanje Zaštitniku građana o navodima da u rijalitiju „Zadruga“ živi dete staro pet godina trebalo da posluži kao prijava o zanemarivanju i zloupotrebi deteta, ali je od te institucije dobio odgovor koji je „već znao“.

„Očekivao bih da se po ovakvim pitanjima hitno postupa. Zaštitnik građana je odgovorio, ali sve što sam dobio u odgovoru već sam znao. Znam da je Zaštitnik građana nezavisan državni organ i ta mi pouka u dopisu nije nužna“, naveo je Veselinović u pisanoj izjavi.

„Moje obraćanje služilo je kao prijava o zanemarivanju i zloupotrebi deteta od njegove porodice i televizije Pink i ukazivanje na neku vrstu trgovine, jer je dete pod starateljstvom, koje je oduzeto majci i ocu i dodeljeno baki, a očito da ni ona ne može da vodi brigu o njemu“, navodi Veselinović koji dodaje da se dete pojavljivalo pred kamerama rijalitija.

Veselinović je medijima dostavio i dopis iz Kancelarije Zaštitnika građana u kojem se navodi da će, u okvoru svojih ovlašćenja, od nadležnog organa starateljstva pribaviti sve potrebne informacije kako bi procenio da li je u konkretnom slučaju došlo do roditeljskog zanemarivanja, propusta u starateljskoj zaštiti ili ugrožavanja nekog drugog zagarantovanog prava deteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari