Veselji: Interesi Kosova se neće moći zaštititi bez strateških partnera

Ostavite komentar


  1. Dugo su razmišljali šta je to sa čime bi izjednačili njihove takse. I genijalno se setili da je to povlačenje priznanja. Ja mislim da ako broj priznanja padne ispod 50%, da Kosovo više nema ni moralno pravo da traži priznanje. Naravno da to neće faktički promeniti ništa, ali će nas staviti u bolju poziciju za pregovore. I dalje mislim da je nabolje rešenje priznanje na 100 godina (bez severa Kosova) , uz veliku finansijsku kompenzaciju Srbiji i bez ikakvog uključivanja Preševske doline. Za 100 godina se možda nešto promeni, a možda i shvatimo da nam je bolje bez njih. Nakon 100 godina će makar razgovori biti hladnije glave i bez učesnika svežih ratova.

    1. Кина је 99 година чекала и дочекала да се Хонг Конг врати под њен суверенитет зато што га се никад није одрекла. Није се одрекла ни побуњеног острва Тајван већ стрпљиво чека да сазру услови да јој се и оно врати. Нема разлога да ми поступамо другачије.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.