Veselji: Odnosi sa Italijom značajni za evro-atlantski put Kosova 1Kadri Veselji Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji sastao se danas sa predsednicom Senata Italije Marijom Elizabetom Alberti Kaselati sa kojom je razgovarao o političkim dešavanjima na Kosovu, evropskoj perspektivi, ali i o bilateralnim odnosima između Kosova i Italije, piše RTK2.

Dobri odnosi sa Italijom imaju pozitivan uticaj na putu Kosova ka evro-atlanskim integracijama, ocena je sastanka dvoje zvaničnika.

Prvi čovek Skupštine Kosova Kadri Veselji uveren je da je Kosovo ispunilo uslove za dobijanje vizne liberalizacije i da će dobiti pozitivnu ocenu EU po ovom pitanju, dodajući, da je stav Italije veoma važan u ovom procesu, stoji na RTK2.

Da je Italija uvek podržavala i da će nastaviti da podržava Kosovo na evroatlanskom putu potvrdila je danas u Prištini predsednica Senata Italije Marija Elizabeta Alberti Kaselati. Ona je istakla da će pored saradnje u političkoj, i u oblasti bezbednosti, Italija podržati Kosovo i u oblasti ekonomije“.

Ja ću pozvati sve italijanske korporacije, da dođu i da investiraju ovde“, rekla je ona. Obe strane su se složile da treba ojačati i produbiti odnose između parlamenta dve zemlje na svim nivoima.

Na kraju sastanka, predsednica italijanskog Senata pozvala je predsednika skupštine da zvanično poseti Rim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari