Veselji: Odnosi sa Italijom značajni za evro-atlantski put Kosova

Ostavite komentar


  1. Кад потпуно ускладе односе са Италијом, коначно ће моћи да се реализује политички договор са Републиком Италијом из 1930-их година о размени албанског становништва са Косова и Метохије и словенског становништва из Истре.

    1. Ne bulaznite. Ako u Istri ima „slovenskog stanovnistva“ to su vecinom Hrvati. Niti Albanci sa Kosova niti Hrvati iz Istre nisu pod ingerencijom Beograda. Niti jedni niti drugi nemaju sa Srbijom nikakve veze.Dajte se urazumiti.

  2. Ta „Ljubav“ traje od maja 1941.god. kada je Benito Musolini stvorio Shqiperije e Madhe ili Veliku Albaniju fašističku tvorevinu sa svirepim balistima čiju tradiciju baštini UQK. Interesantno je da su sve do pada Musolinija u septembru 1943.god. nije mogao nigde na KiM formirati oslobodilački pokret jer su ih lokalni Albanci, koje su uporno pokušavali da inkorporiraju po naređenju Kominterme, izdavali fašističkim vlastima i oni su ih, isključivo Srbe, na licu mesta streljali. Jedini koji nije hteo da se odvoji, i ako mu je nuđeno, od svog saboraca je bio narodni heroj Ramiza Sadiku. Njegovu bistu su u mojoj Peći, „Nove vlasti R. Kosovo“ srušili kao i memorijalni spomen kompleks u Landovici.

    1. Gori od fasista i balista je bio Milosevicev SPS, 1998/99 god. koji je takva zvestva napravio na Kosovu da bi im i Musolini skinuo kapu.
      Treba reci da su upravo pod „Italijanskom okupaciojom“ Kosovari 1943 god prvi put poceli da pohadjaju skole na svom maternjem
      albanskom jeziku. Lako je biti „patriota“ izmisljenim situacijama i laznim cinjenicama.

      1. Albanci su 1943. godine krenuli da pohadjaju skole na albanskom a kada ce Srbi u Albaniji da imaju svoje skole? Da li ti je poznato, patriljoto da su Srbima, Grcima, Makedoncima, Vlasima, Crnogorcima tvoji sunarodnici u Albaniji nasilno albanizovali cak i imena a kamoli da su imali pravo na koriscenje jezika, da su imali skole, fakultete, televizije i novine, sve sta ste vi Albanci imali na Kosovu. Ali dobro, cim ti italijanske fasiste i nemacke naciste smatras oslobodiocima, jasno je sa kim se ima posla. P.S. Ne psotoje nikakvi „kosovari“ preskoci te veljikoaljbanske fore i fazone.

Ostavite komentar


Politika

Šta sin Vojina Dimitrijevića i član ZLF kaže o bojkotu izbora? 10

Šta sin Vojina Dimitrijevića i član ZLF kaže o bojkotu izbora?

Branislav Dimitrijević, jedan od osnivača Zeleno-levog fronta, i sin poznatog profesora prava i nekadašnjeg člana Građanskog saveza Srbije Vojina Dimitrijevića, oglasio se dužom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk o sadašnjoj opoziciji i o zastupnicima bojkotovanja predstojećih lokalnih izbora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.