Vesić apeluje da se ne blokira Gazela: To nanosi štetu Srbiji 1Foto FoNet Milica Vučković

Ministar Goran Vesić objavio je na Tviteru da se „nalazi u kontrolnom centru Puteva Srbije na naplatnoj stanici Vrčin, odakle prati stanje u saobraćaju na najvažnijim putnim pravcima“.

„Trenutno je u Beogradu blokiran auto-put na mostu Gazela. Svako ko blokira saobraćajnice nanosi štetu Srbiji. Kroz naše naplatne rampe godišnje prođe 66 miliona vozila, oko 185.000 dnevno, što donese kroz naplatu putarine zemlji oko 36 milijardi dinara godišnje, a od tog novca se rekonstruišu postojeći i grade novi putevi“, naveo je on piše N1.

Dodao je da „svaka blokada saobraćajnica, a posebno auto-puta, nanosi veliku štetu državi“.

„Gazela je inače naša najkritičnija saobraćajnica, preko tog mosta dnevno se u oba pravca preveze oko 200.000 ljudi, prođe oko 130.000 vozila i više od 7.000 kamiona i više od 1.300 vozila javnog prevoza. Zato je moj apel kao ministra za saobraćaj svima koji protestuju, da bez obzira što svako ima pravo da izrazi svoj politički stav, da ne blokiraju Gazelu, ni saobraćajnice. Blokiranje saobraćajnica znači da se nanosi šteta drugim ljudima, da se maltretiraju oni koji ne žele da učestvuju u protestu, da se prekidaju međunarodni koridori i postajemo zemlja koju izbegavaju oni koji koriste te koridore, pre svega strani kamioni, od čega prihoduje budžet Srbije. Zato molim i ovaj put, kao ministar nadležan za saobraćaj, nemojte da blokirate Gazelu, kao ni druge saobraćajnice, jer nanosite štetu svojoj zemlji i građanima“, naveo je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari