Vesić: Beograd glavni grad Srba ma gde oni živeli

Ostavite komentar


  1. Beograd je prestonica, to govori sve. Vranice su se menjale, ali prestonica je uglavnom ta koja ujedinjuje sve nas.

      1. Beograd jeste glavni grad a ne prestonica. Srbija je republika. Kako ova vlast brine o Beograđanima i samom Beogradu nema šanse da bilo kako, sem lažnim obećanjima, pomogne bilo kome drugome a pogotovu građanima sa KiM ili dijaspore (koju u praksi ignoriše) …

  2. Pitam se gde bi Beogradu i pravim Beograđanima bio kraj, kada bi ONI mogli da se brinu o svom gradu. Oni verovatno ne bi trubili je Beograd glavni grad svih Srba- čak i onih dođoša koi su ga decenijama ustvari ruralizovali i uništavali! Prisetimo se samo upada (i ostajanja u BG) 6.-te ličke, 4.-krajiške, 13.-te crnogorske proleterske divizije i ko zna još kojih partizanskih družina čiji je glavni cilj bio otimanje dedinjskih vila, imovine alii masovno streljanje nepodobnih Beograđana. To se, nažalost, kroz vreme uvek događalo, pa tako i dan danas, doduše bez streljanja ali sa evidnetnom pljačkom i otimačina mnogih dobara. Kako bi lepo bilo kada bi tipovi slični Vesiću, umesto prebega u glavni grad gde pametuju, ostajali u svojim selima ili gradićima da tamo pametuju, muljaju, kradu, otimaju itd. a ne kod nas u BG, ili ako su iole pošteni, da pomognu razvoju svoje sredine iz koje su potekli a ne da svojim (ne) delima odmažu nama čiji su preci generacijama stvarali BG!

    1. @Stari uvek su beograđanima drugi bili krivi čak i za one odluke koje su oni sami donesli.

  3. Netacno, glavni grad je u drzavi u kojoh zive. Za Srbe u BiH to je Sarajevo, za Srbe u Nemackoj Berlin itd. Ostavite vise tu jeftinu retoriku.

  4. Kraj sveta kad je Vesic poceo da brani Srbe na kosovu jos poveo i direktore javnih preduzeca po direktivi strasno! Najvaznijeg direktora nisi poveo a to je javnog pogrebnog preduzeca posto ste nas ovde ukopali pa su ostali jos oni.

  5. Beograd je glavni grad kiča, šunda, treša, lošeg kokaina i silikonske estrade.

  6. Gospodin pomoćnik nešto nije dobro ukapirao: Beograd je Glavni grad Republike Srbije a ne Srba. Kakvo lupetanje!

  7. Okupacija Beograda i dalje traje. Stigli su vesići i njemu isti ili slični i Beograd je ostao bez glavne privredne grane, industrije. Da vidimo od čega će da se izdržava ovaj grad. Od turista i fontana sigurno neće, posebno ne od kulturnih dešavanja jer su i to uništili.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.