Vesić nastavlja da provocira Šapića, pomenuo i Đilasa: „Pametni gradonačelnik i njegovi manje pametni pomoćnici“ 1Foto: Twitter/Горан Весић @sicveO11

Član Predsedništva SNS i bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nastavlja sa indirektnim provokacijama i kritikama na račun novog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića sa osvrtima na njegov mandat kao pomoćnika gradonačelnika za vreme Dragana Đilasa i „neuspehe“ tadašnje beogradske vlasti.

Vesić je na društvenim mrežama podelio svoje utiske iz obilaska Savskog trga koji je renoviran tokom njegovog angažovanja u gradskoj vlasti i posebno istakao da se taj deo grada, pre 2012. godine odnosno pre dolaska SNS na vlast, nazivao „štajga“ zbog čega je indirektno prozvao Đilasa i Šapića.

„Večeras prođoh pored spomenika Stefanu Nemanji i novim Savskim trgom. Do 2012. godine dok su Beogradom vladali „pametni gradonačelnik i njegovi manje i više pametni pomoćnici“ ovaj trg se zvao „štajga“. Tako je izgledao. Bio je ruglo grada“, napisao je Vesić.

Bez obzira što su Vesić i Šapić danas deo iste stranke, Vesić je poznatog vaterpolistu prozivao zbog aktivnosti iz perioda dok je Šapić bio deo vlasti Demokratske stranke, kojoj je i sam Vesić nekada pripadao.

Bivši zamenik gradonačelnika onda je nastavio sa hvalospevima na račun samog trga, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koga ističe kao najzaslužnijeg za to što je „danas ovo jedan od najlepših trgova Beograda sa spomenikom Stefanu Nemanji koji je podignut na predlog predsednika Vučića“, napisao je Vesić i još i tagovao upravo Vučića.

On je napisao da je srećan što je bio na javnoj funkciji u Beogradu u vreme ovakvih uspeha i ponovo se vratio na temu prethodne vlasti.

„Pametnima i manje pametnima trebalo bi deset godina da to smisle“, naveo je Vesić.

Za javnost su ovakva prepucavanja, više ili manje direktna, postala već uobičajen način komunikacije između nove i stare strukture vlasti naprednjaka u Beogradu.

Šapić je doduše, Vesića čak i nešto otvorenije prozivao odnosno imenovao ga je kao odgovornog za pojedine „nasleđene“ probleme u Beogradu – od kanalizacije do nabavke tablet računara za đake.

Tablet računari bili su zapravo poslednji u nizu i još uvek aktuelna tema, s obzriom da je Šapić naveo da zbog ove Vesićeve akcije grad nema para za neke druge stvari, oko čega se nedavno oglasila i opozicija tražeći od Šapića da reši problem.

Moguće je da je to „isprovociralo“ Vesića da nastavi da osvrtima na Šapićev rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari