Vesić: Opozicija organizuje protest na dan kada su 1941. nacisti zauzeli Beograd 1Foto: Stanislav Milojković

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su lideri Saveza za Srbiju izabrali da veliki narodni protest u Beogradu održe 13. aprila, na dan kada su, kako je naveo, 1941. godine nacitičke trupe zauzele Beograd.

„13. april je dan kada je 1941. godine (Adolf) Hitler zauzeo grad. Ja ništa drugo ne mogu da očekujem od Boška Obradovića nego da slavi dan kada je Hitler zauzeo grad. Imate jednog fašistu koji je upao u RTS sa motornom testerom, uništavali su grad svojim nalepnicama, pokušali su da unište Terazijski tunel“, kazao je Vesić za televiziju Prva.

On je pozvao građane da ne učestvuju u njihovim pokušajima rušenja Beograda, navodeći da je jedini plan Saveza za Srbiju nasilje i huškanje protiv uređenja grada.

Govoreći o flajerima grada Beograda koji su se našli danas u pojedinim beogradskim novinama, Vesić je kazao da su njima želeli da obaveste sugrađane o svim radovima u Beogradu.

Vesić je kazao da su neki od najvažnijih projekata u gradu – uredjenje Karađorđeve ulice zajedno sa Savskim kejom, rekonstrukcija Trga Republike, Topličinog venca, što bi trebalo da bude završeno do 1. septembra.

„Suština je da se grad uređuje. Mi ga uređujemo da bi bio lepši… Mi smo dobili poverenje građana da sprovodimo naš program, sa svim tim projektima smo pobedili na izborima“, kazao je Vesić.

Govoreći o predsedniku opštine Stari grad Marku Bastaću, Vesić je kazao ga je grad protiv njega podneo krivične prijave zbog svega što je radio u Beogradu.

„Grad je podneo krivične prijave protiv njega, jer se ponaša kao huligan, ne može predsednik opštine da bude huligan“, rekao je Vesić.

Vesić je kazao da je Bastać za akciju opozicije protiv radova u centru grada iskoristio „gradsku so“ da bi blokirao Kolarčevu ulicu i ocenio da je Bastać tu so „ukrao i sakrio od građana“, umesto da je podelio kada je bilo potrebno da se spreči poledica.

„Ne može da krade so, čovek je ukrao so u džakovima od po pet kilograma, ukrao je i sklonio da bi sa njom blokirao grad“, kazao je Vesić i dodao da će Bastać, izmedju ostalog, odgovarati i za to što je uništavao table za parkiranje.

On je kazao da Bastać pokušava da vodi politiku u kojoj sprečava da se grad razvija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari