(VIDEO) "Ovo je ništa u odnosu na ono šta nas čeka, mislim na Vučića": Ćuta za Danas sa 15. protesta „Srbija protiv nasilja“ 1Foto: Danas/Katarina Živanović

Poslanik i predsednik Ekološkog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je za Danas sa večerašnjeg protesta „Srbija protiv nasilja“ da „nema odustajanja“.

– Ovo je ništa u odnosu na ono šta nas čeka, mislim na Vučića. Srbija protiv nasilja je proizvela još veće nasilje koje se proizvodi ovde od onog koji vodi ovu Skupštinu, a to je Vladimir Orlić, šef organizovane kriminalne bande koja kontroliše Skupštinu – rekao je Jovanović za Danas.

On je istakao da se u Skupštini Srbije vrši „apsolutno nasilje nad narodnim poslanicima koji drugačije misle od Vučića“.

– Gledamo šta se dešava u Bačkoj Palanci. Eno ga na slobodi Safet Pavlović, koji prebija i mlati ljude po Žagubici. Na sve strane je nasilje. Ovo što se sada dešava je ništa u odnosu na ono što nas tek čeka – naveo je on.

Jovanović je prokomentarisao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Pokazaće svoje pravo lice kada se stvarno bude osetio ugroženim. Nas čekaju mnogo teža vremena. Jedini odgovor na to je skupljanje, svi na jednu stranu. I političke stranke i poznate ličnosti, profesori, studenti, poljoprivrednici. Svi na jednu stranu, a na drugu svi koji podržavaju ovo – rekao je Jovanović referišući na Srpsku naprednu stranku.

Poslanik je naveo da trenutno „gori kuća“, te da više nema vremena za ideološke razlike.

– Rušiti Vučića je naša primarna obaveza. Ne odustajte od ulice – poručio je Jovanović.

Celu izjavu pogledajte na snimku ispod.

U Beogradu je večeras posle 21 čas završen 15. protest „Srbija protiv nasilja“ na kom je, pored zahteva koji su i ranije navođeni, kao tema bila i verbalno i institucionalno nasilje u Bačkoj Palanci gde su dve osobe poginule od neobezbeđenih elektro-kablova posle oluje, ali i slučaj porodičnog nasilja u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari