Vidojković na protestu "Valjevo protiv nasilja": Srbija rasparana po svim šavovima 1Foto: N1 / Milena Kuzmanović

U Valjevu je večeras održan osmi protest „Valjevo protiv nasilja“, koji je okupio više stotina građana.

Na Gradskom trgu organizovan je razgovor sa autorima kultne emisije „Dobar, loš, zao“ Nenadom Kulačinom i Markom Vidojkovićem, koji se Valjevcima obratio putem video bima, prenosi N1.

Vidojković je rekao da je Srbija rasparana po svim šavovima i da ona treba da se krpi, šav po šav.

„Ali, Srbija ne može da se krpi tako što stižu naredbe iz centrale u Valjevo ili neki drugi grad. Valjevo nema centralu, centrala je Valjevo. Valjevski pokret otpora je dobar primer kako se treba boriti protiv ove vlasti“, rekao je Vidojković i naglasio da ovo nisu protesti opozicije, već su protesti naroda.

Kulačin je govorio o radikalizaciji protesta i neophodnosti da se ispune zahtevi građana.

„Ako ovi zahtevi građana upućeni vlasti ne budu ispunjeni do septembra, ja ne vidim razlog i način da mi 1. septembra pustimo našu decu u školu. Ja hoću da apelujem na opoziciju da kako zna i ume razgovara sa sindikatima da mi ne smemo da pustimo našu decu u školu, jer školska godina je prekinuta zbog toga što se nasilje u školama drastično uvećalo nakon ubistva u školi Ribnikar. Bez ovih smena, bez ukidanja rijaliti programa i Pinka nema školske godine. Ja kao otac gimnazijalca nisam siguran da ću svoje dete pustiti u školu 1. septembra ako se ništa ne promeni“, rekao je Kulačin.

Naglasio je da mu je ljudska dužnost da ukaže da su ti zahtevi građana u direktnoj srazmeri sa onim što se desilo i da kada bi se ispunili ti zahtevi, naše škole bi bile bezbednije.

Nakon razgovora, usledila je uobičajena protestna šetnja centralnim ulicama Valjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari