Viola fon Kramon: Vučić i Đukanović su se godinama podržavali - politički i poslovno 1Foto: EPA/ INGA KJER

Biznis veze između Vučića i Đukanovića su postojane, navodi u pisanoj izjavi za Danasov portal Viola fon Kramon Taubadel, poslanica Zelenih i izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu.

Naša sagovornica tako komentariše tvrdnje koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrekao na njen račun u najnovijem obraćanju javnosti.

– Ovo je orkestrirana kampanja, jer neki ljudi teško trpe svoj politički poraz i ne mogu da reaguju kao časni protivnici i reaguju impulsivno. Kada slušam te bajke, pomislio sam da odgovorim Fon Kramon pitanjem: Kada sam ikada imao partnerstvo sa Đukanovićem (Milo Đukanović, crnogorski predsednik, prim. nov.), poručio je Vučić.

Povod za Vučićevu reakciju bila je nedavna izjava ove evroposlanice za N1 da “Đukanović i Vučić pokušavaju da destabilizuju Crnu Goru”.

Fon Kramon za Danas dodaje: “Oni (Vučić i Đukanović, prim. nov.) su se uzajamno podržavali finansijski i politički, što je rezultiralo zajedničkim prijateljstvima sa kontroverznim ljudima sa Bliskog istoka, kao što je Dahlan (Mohamed Dahlan, prim. nov.)”.

– Ujedinjeni Arapski Emirati „operišu“ u obe države preko iste „veze“. Stoga, nedavne „pukotine“ u kleptokratskom odnosu Vučića i Đukanovića ne mogu da izbrišu godine uzajamnog podržavanja i unosnih biznisa, tvrdi ova evroposlanica, inače izvestiteljka iz senke svoje poslaničke grupe za Srbiju u EP.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari